Laddar kundvagn.

Innovativa golv för kreativa miljöer

Bjelin utvecklar och tillverkar en bred produktportfölj av både traditionella trägolv och nya innovativa golv i nya material. Utvecklingen görs i samarbete med systerbolaget Välinge Innovation AB, mest känt som uppfinnare av klickgolvet. Tillverkningen sker i våra hypermoderna fabriker i Sverige och i norra Kroatien.

Bjelin som idag har ca 800 anställda, med produktionsanläggningar i Viken (Sverige) samt i Bjelovar, Ogulin och Otok (norra Kroatien), bygger under närmaste åren ut produktionskapaciteten i Viken för att möta efterfrågan på främst bredare plank i härdat trä samt satavar för limfri installation av fiskbensparkett.

Grundarna till Bjelin och Välinge uppfann klickgolvet 1993 och utvecklade 1977 under sin anställning på Perstorp, världens första laminatgolv.


Välinge Innovation AB i Viken

Ett hållbart företag

Vår produktion bygger på enkla och kloka principer som säkerställer att vår verksamhet är hållbar:

  • Vi maximerar användningen av alla råmaterial och varje stock. Med våra produktionssystem kan vi räkna ut det perfekta sättet att dela stocken för att få fram olika storlekar och former. Det trä som inte kan användas i produktens ytskikt används som fyllnadsmaterial eller energi. Inget går till spillo.
  • Allt spill i produktionen kan återvinnas och förvandlas till fyllnadsmaterial i nya golv. På så vis minimeras mängden spill samtidigt som mängden golv per kubikmeter råmaterial maximeras.
  • Vi hämtar vårt råmaterial från ansvarsfullt förvaltade skogar där träet bearbetas lokalt. Detta innebär att transporterna blir kortare samtidigt som jobben blir kvar regionalt.

Bjoorn Flooring AB är nu Bjelin Sweden AB

Bjoorn Flooring var tidigare koncernens e-handelsbolag för golv. All golvtillverkning och marknadsföring är nu samlat under det nya varumärket Bjelin.

Kontaktinformation

Bjelin Sweden AB, Stockholm Showroom

Sibyllegatan 38
114 43 Stockholm
Sweden

Lager / Hämtlager

Apelvägen 2
263 62 Viken
Sweden

Organisationsnummer: 556734-3073
Momsregistreringsnummer: SE556734307301
Säte: Skåne län, Höganäs
Företaget har F-skattesedel

Tel: 020-51 50 10
E-Post: sales@bjelin.com