Välj butik
Select store
Övriga länder
Other countries
Leverera till
Ship to
Språk
Language
Loading spinner

Kundvagn

0 SEK

Klickgolv

I vår butik hittar du ett stort sortiment av klickgolv. Alla våra golv går att klicka ihop. Lägg det själv eller minimera projekttiden. Hos oss kan du även hitta praktisk information som kan underlätta ditt köp av klickgolv.Exempel på klickfogar

Med klickgolv slipper man limma

Klickgolvet läggs utan limning. Plankorna kopplas ihop mekaniskt och fogarna blir praktiskt taget osynliga. Vissa golvtyper har en nedfasning i brädan för att simulera en fog.

Att slippa lim innebär också mindre kemikalieanvändning, vilket i sin tur minskar risken för allergi och annan ohälsa.

Enkel läggning med klickgolv

Klickfogen rätar automatiskt upp golvet så att varje brädrad blir rak. Golvläggaren är så att säga inbyggd i golvsystemet. Skulle någonting bli fel kan en felaktig lagd planka tas upp igen så att felet kan korrigeras.

Klickgolv ger inga springor mellan brädorna

Klickgolv neutraliserar effektivt spänningarna som uppstår i ett golv när det krymper och sväller i takt med årstidernas växlingar. Därför slipper du springorna mellan golvbrädorna som kan uppstå i ett limmat golv.

Klickgolv med fuktskyddade kanter

Våra klickgolv har fuktskyddade kanter som hindrar fukt att tränga in. Golven har även en stabil kärna - stomme eller bärskikt - som är motståndskraftig mot fukt.

Alla klickgolv är inte lika

Hur mycket ett limfritt golv verkligen "klickar" ihop beror på det klicksystem som tillverkaren valt att förse golvet med. Våra klickgolv läggs helt utan verktyg - förutom sågningen förstås - med en enkel vinkelrörelse och klickar verkligen ihop. Resultatet blir perfekt varje gång och golvet håller ihop även under stora påfrestningar.Andra klickgolv har kortsidor som kräver att man använder hammare och slagkloss och bankar ihop golvet.

Riktiga klickgolv behöver inte bankas ihop

Vissa tillverkare - oftast i den lägre prisklassen - marknadsför sina golv som klickgolv trots att de inte alls kan klicka ihop. De flesta golven av den här typen är mest en dålig imitation av klickgolv. Både långsidan och kortsidan måste bankas ihop, golvskivorna kan inte tas loss igen för att korrigera fel, låssystemet slås sönder när skivorna bankas ihop och det är mycket besvärligt att installera golvet.

Klickgolvets historia

Bjelins systerföretag Välinge Innovation AB uppfann 1993 klickfogen, som skyddas av ett stort antal patent i hela världen. 1996 introducerade den norska golvtillverkaren Alloc AS världens första klickgolv. Idag finns det långt över 100 tillverkare av klickgolv som baserar sig på Välinges patent. Den senaste innovationen är låssystemet 5G® som gör det lättare än någonsin att klicka ihop ett parkettgolv.

Målsättningen för Bjelin, är att alltid erbjuda lättlagda klickgolv med världens bästa klicksystem.