,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Prissänkning på parkettplank

Bjelin ser som sin uppgift att förändra golvbranschen. Detta gör vi genom att ständigt förse branschen med innovativa lösningar tillika nya produkter på golvmarknaden.

Vi fortsätter oavkortat att investera kraftfullt i de tekniker vi ser som framtidens tekniker, och vi tar oss också an uppgiften att kommunicera den förändring som vi anser behövs i den traditionella golvmarknaden. En viktig förändring är att härdade trägolv allt snabbare ersätter traditionella parkettplank. 

Efterfrågan på våra nya härdade trägolv (till höger i bild), som är tåligare och billigare än traditionella 1-stavs parkettgolv i plankformat (till vänster i bild), ökar kraftigt. Vi har därför beslutat att avveckla vår egen tillverkning av traditionella parkettplank 2023 då vår nya fabrik för härdade trägolv kommer att tas i drift.

Under avvecklingsperioden kommer vår försäljning i Sverige av parkettgolv i plankformat huvudsakligen ske via nätet direkt till kund, vilket möjliggör en avsevärd prisreduktion. 

De nya priserna är mycket konkurrenskraftiga och bland de lägsta på marknaden för motsvarande format. Låssystement Bjeloc 18 med vårt systerföretag Välinge:s 5G på kortsidan gör golvet mycket lättlagt och sammanfogning sker med hög precision och med extremt hög fogstyrka. Tjockleken på hela 15,5 mm gör produkten formstabil, vilket gör att den fungerar bra i skandinaviskt klimat och även tillsammans med golvvärrme.

Vi kommer dock att öka produktionen av klassisk fiskbensparkett och traditionell parkett i 3-stavs format. Anledningen är att dessa golvtyper görs av spillbitar som inte kan användas för tillverkning av ytskikt till härdade trägolv i plankformat.

Med vår justering gör vi vår golvproduktion nu ännu mer miljövänlig, då träråvaran utnyttjas maximalt.