,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

Eagle Nest Eco Lodge, Gudbrandsdalen, Norge

Idén till byggprojektet föddes mitt under den globala pandemin under våren 2020. Ett år senare började Ingrid och Geir, Eagle Nests värdpar och entreprenörer byggnationen av Eagle Nest - som namnet indikerar, en utsiktsplats högt uppe bland molnen. Allt byggmaterial behövdes transporteras med snöskoter och bandvagn eftersom byggplatsen är belägen på ett berg utan tillfartsväg. Efter en byggprocess som var långt ifrån bekymmersfri kunde de första gästerna checka-in på örnnästet under hösten 2021, dock utan lås på ytterdörren som Geir då höll på att installera... 

Denna verkligt unika byggnad är belägen på en bergstopp som ligger i den natursköna Gudbrandsdalen. Platsen nås enklast från E6:an som går till Oslo, 300 km söderut eller cirka 3 timmar bilfärd från den norska huvudstaden.

Huset, eller nästet som är en bättre beskrivning av byggnaden, rymmer två personer. Köket är modernt och utrustad med allt som krävs för att skapa måltidsupplevelse som matchar läget och utsikten. Om du ligger i jacuzzin på trädäcket som går runt huset så har du fri sikt över tre nationalparker. När du stiger in i örnboet välkomnas du av ett varmt inbjudande härdat ekgolv från Bjelin.