,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

När materialen spelar huvudrollen

Cured wooden flooring at Sandra Asplund’s home on Lidingö

När en av Sveriges största namn inom inredning öppnar upp sitt hem ligger fokus på ljus och material, och i det kombinerade köket och vardagsrummet på övervåningen i 50-talshuset på Lidingö utanför Stockholm, ligger Bjelins härdade ekgolv.

Sandra driver inrednings- och möbelbutiken Asplund i Stockholm tillsammans med sin man Thomas och hans bror Michael. Butiken startades i början på 1990-talet och den har på många sätt präglat svensk formgivning och möbeltillverkning, inte minst genom samarbetet med Jonas Bohlin som står bakom många moderna möbelklassiker som t ex. förvaringsserien Snö.

Paret Asplund valde Bjelins härdade ekgolv för dess kombination av slitstyrka och tålighet för köksdelen samt för dess estetiska egenskaper i de mer representativa delarna av huset. Det klickbara ekgolvet finns i en mängd olika nyanser och olika bredd-storlekar och tillverkas i Viken, Skåne.

— Alla pratar om hållbarhet i dag, Asplund gör möbler som inte bara är fina på bild, vi gör möbler som vi planerar att fortsätta tillverka. Därför uppskattar vi Bjelins produkter och att vi delar samma filosofi, kvalitet som ska hålla över tid och trender som kommer och går säger Sandra Asplund.

Härdad Ek BILLINGE 27029

Härdad Ek BILLINGE 27029

Alla pratar om hållbarhet i dag, Asplund gör möbler som inte bara är fina på bild, vi gör möbler som vi planerar att fortsätta tillverka. Därför uppskattar vi Bjelins produkter och att vi delar samma filosofi, kvalitet som ska hålla över tid och trender som kommer och går

Härdad Ek BILLINGE 27029

Härdad Ek BILLINGE 27029

Härdad Ek BILLINGE 27029