,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Att bygga en dröm

När Shadi och Elvis från Hässleholm i Skåne skulle bygga sitt drömhus bestämde dom sig tidigt för breda plankgolv. Bland alla materialval som ska göras vid ett nybygge var ändå valet av golv enkelt!

– Vår dröm har alltid varit att ha ett mörkbrunt trägolv med mycket karaktär som har en genuin träkänsla. Det var (PÅ RIKTIGT) kärlek vid första ögonkastet när vi såg Bjelins golv för första gången. Vi fastnade direkt för golvet TOLLARP som vi valde att lägga i kök, matsal och vardagsrum. Älskar den perfekta mörkbruna nyansen, att man ser träets ådringar och att plankorna är så breda - det ger fantastisk känsla i huset, säger Shadi.

– När vi skulle välja golv hade vi en klar bild av vad vi var ute efter rent estetiskt. Men för oss spelade egentligen priset och kvaliteten ännu större roll. Eftersom golvet skulle läggas i köket behövde vi ha ett golv som tål slitage, matspill och vattenstänk, utan att det ska behöva kosta skjortan. Bjelins golv har allt - både utseende och kvalitet till ett bra pris.

Huset, som paret har ritat själva är en 2-plansvilla i New England stil, med en ”twist eller två”. Utvändigt följs den klassiska New England-stilen men invändigt har har Shadi och Elvis gjort en del spännande material- och designval. Huset har högt i tak, höga golvlister, detaljer i mässing, stuckaturer och olika material som möts på ett unikt men stilfullt sätt. Inredningsstilen beskriver paret som en salig blandning som varierar mellan klassisk sekelskifte och stilren design till rustika inslag av återvunnet trä och antika möbler och föremål.

– I samband med att vi började husbygget startade vi Instagramkontot @villaeden19 . Genom Instagram har vi fått massor av inspiration till vårt hus, både vad gäller materialval, form och design men även smarta och praktiska lösningar. Pinterest är också en guldgruva för inspration, där kan man sitta och scrolla i timmar, berättar Shadi.

Älskar den perfekta mörkbruna nyansen, att man ser träets ådringar och att plankorna är så breda - det ger fantastisk känsla i huset
Eftersom golvet skulle läggas i köket behövde vi ha ett golv som tål slitage, matspill och vattenstänk, utan att det ska behöva kosta skjortan. Bjelins golv har allt - både utseende och kvalitet till ett bra pris.