,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ett pars resa till att välja ett stilrent golv

Markus och Karolina Lintala, tillsammans med sin labradoodle Signe, letade nyligen efter den perfekta golvlösningen. De ville ha ett estetiskt tilltalande golv som också skulle passa deras aktiva livsstil och valde Bjelins härdade ekgolv, LARVIK.

Vi valde Larvik på grund av slitstyrkan. Med en hund i huset var det viktigt att ha ett golv som tålde vardagligt slitage. Eftersom golvet sträcker sig genom hallen och köket ville vi ha det hårdaste som fanns.
Markus Lintala
Markus och Karolina Lintala

"Utseendet var också viktigt för oss", tillade Karolina. "Det var snyggt att det var ljust och vi gillade de breda plankorna."

Deras beslut att välja Larvik i Powder White togs under ett besök i Bjelins Showroom. "Att se det i verkligheten förändrade allt", säger Markus. "Vi tog hem en provbit och undersökte den under olika ljusförhållanden. Vi ville också att det skulle passa Vistorp-golvet vi har på övervåningen och skapa en enhetlig look i hela vårt hem."

Valet av Bjelin som varumärke baserades på deras tidigare erfarenheter. "Vistorp-golvet ser fortfarande helt nytt ut", säger Markus. "Även efter alla dessa år sedan jag installerade det."

"Vi valde Select-sorteringen eftersom vi ville ha så få kvistar som möjligt, och att det var stilrent. Det passar perfekt med vår stil."

Hur man väljer rätt storlek och yta

Beslutet att välja brädstorleken XXL drevs främst av estetiska skäl. "Vi ville ha det så brett som möjligt. När ljuset faller på det så ser det finare ut med de breda plankorna. Det var ett utseendemässigt beslut.”

Paret valde också en borstad yta, med hänvisning till både praktiska och sensoriska fördelar. "Vårt tidigare golv var en traditionell trestavig ekparkett, som lätt visade fotspår under vissa ljusförhållanden", förklarar Markus. "Med Larviks borstade yta blir det inte bara en vacker effekt när ljuset faller på den, utan den döljer också fotavtryck i viss utsträckning."

"Det känns också mer naturligt och autentiskt jämfört med det tidigare golvet", tillade han. "Det är skönt att gå på barfota."

Uppgiften att installera golvet

Markus bestämde sig för att installera golvet själv. "Installationsprocessen var förvånansvärt okomplicerad", säger han. "Jag planerade minutiöst och började med de första delarna för att säkerställa en rak linje i hallen.

Det kanske låter ologiskt, men jag började lägga golvet baklänges genom att klicka det i omvänd ordning. Jag ville att hallen skulle ha en rak linje. För när man öppnar dörren in i hallen så ser man en rak linje in mot ljuset På så sätt har du fri sikt mot ljuset när du öppnar dörren till hallen, och alla mindre delar är gömda i hörnen där de inte syns lika mycket."

Markus hade tidigare erfarenhet av klickgolv, även innan det blev allmänt tillgängligt. "Tekniken har utvecklats mycket sedan dess", säger han. "Nu kan du helt enkelt vika ner plankans kortsida, vilket gör installationsprocessen ännu mer effektiv. Om du gör ett misstag eller behöver byta ut en planka är det enkelt att ta bort den och byta ut den. Denna nivå av flexibilitet skulle inte vara möjlig med traditionella golv som spikas eller limmas."

Eftersom golvet finns i områden som köket och nära entrén, där det kan förekomma våta skor eller oavsiktligt spill, blev den vattentäta funktionen viktig. Så är det bra med ett golv som tål lite.
Det senaste sortimentet av Bjelins härdade trägolv har Välinge Innovations 5G® Dry™ golvlåsningssystem.

Underhåll av golvet

Larvik-golvets slitstyrka och hållbarhet var viktiga faktorer i familjen Lintalas beslutsprocess. "Det är imponerande att hela trädet används, vilket återspeglar det miljömedvetna tillvägagångssättet", säger Markus. "Vi uppskattar också att golvet är lokalt tillverkat."

Karolina jämförde det nya Larvik-golvet med sitt tidigare trägolv och förklarade: "Larvik kräver otroligt lite underhåll, vilket är en stor fördel." På frågan om underhållsrutinen svarade Markus: "För det mesta dammsuger vi golvet och torkar av det ibland när det behövs."

Resultatet?

Larvik-golvet har satt tonen för deras hem och skapat en lugn och elegant atmosfär. Karolina sammanfattar sin erfarenhet så här: "Larvik passar verkligen in i vår livsstil. Vi är aktiva, så det är bra att golvet är lättskött. Det passar om man har hund och om man vill att det ska vara fräscht och fint.”

När gäster besöker Lintalas hem dras deras blickar omedelbart till det fängslande Larvik-golvet. Karolina avslutar: "Alla som kommer på besök säger 'wow' när de ser vårt golv."

Relaterade produkter

Woodura Planks LARVIK 3.0 XXL

Woodura Planks LARVIK 3.0 XL