,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bjelins golv tillför nordisk värme till Charlottehaven

Charlottehaven i Köpenhamn erbjuder fullt utrustade hotellägenheter och genomgick nyligen en omvandling för att blanda modern design med nordisk värme. De renoverade 44 av sina 81 lägenheter och valde Bjelins härdade ekgolv för att uppnå den önskade atmosfären.

Målet var att skapa ett mer modernt utseende i lägenheterna samtidigt som vi ville behålla den mysiga känslan av att vara hemma. Vi ville harmonisera utseendet på den äldre byggnaden med vårt nybyggda höghus, som har 37 helt nya, vackert inredda lägenheter.
Kristian Vøttrup, Operations Manager på Charlottehaven
Modernt och stilrent sovrum i en av lägenheterna.
Det härdade ekgolvet passar väl in med inredningsstilen.

Nyckelfaktorer till valet av Bjelins härdade trägolv

När Kristian fick frågan om varför han valde GUNNESTORP-golvet pekade han på flera viktiga faktorer. "Färgen Natural passade perfekt till vår inredning. Vi gillar strukturen och hur den utstrålar en varm och glödande atmosfär", säger han. "Vi blev också imponerade av ytbehandlingen, som ger golvet ett naturligt oljat utseende, vilket vi älskar." Dessutom gav det vattentäta 5G Dry-golvlåset extra skydd, en viktig aspekt för hotellägenheter med kök där spill är vanligt förekommande.

Teamet kände inte till att det fanns härdade trägolv när projektet startade. "Vi kikade på olika alternativ, som vanliga trägolv och golv gjorda av andra material, men sedan stötte vi på Bjelins härdade trägolv, som vi är mycket glada över."

All inredning och alla möbler valdes före golvet, så det var viktigt för teamet att hitta ett golv som matchade designen. "Vi tycker alla att vi har åstadkommit något som är perfekt."

Som medlemmar i Green Key var hållbarhet också viktigt för Charlottehaven. "Golvet passar våra långsiktiga planer väldigt bra", säger Kristian. "Vi är inte som designhotell med planer på att byta inredning vart tredje år. Vi vill skapa något som håller. Vi vill använda kvalitetsprodukter och att inredningen ska återspegla ett hem."

Vi har fått många komplimanger från våra gäster när det gäller interiören och golvet. Många har frågat om just golvet, vilket har blivit en central punkt i rummen.
Kristian Vøttrup, Operations Manager på Charlottehaven
Möblerna är noggrant utvalda och reflekterar modern dansk design.
Kristian Vøttrup, Operations Manager på Charlottehaven, och Henrik Ottesen, Country Manager på Bjelin Danmark

Enkelt underhåll är viktigt för en hotellägenhet

Kristian diskuterade harmonin mellan golvet och den övergripande hotelldesignen: "Det nya golvet passar perfekt, och vår inredningsarkitekt blev också genast förälskad i det. Från den taktila känslan till den enkla rengöringen - vi är verkligen nöjda med resultatet."

"Det är mycket viktigt att ett golv i en hotellägenhet är lätt att hålla rent och att ytan är tålig, för här bor många olika människor, med både barn och husdjur.
Kristian Vøttrup, Operations Manager på Charlottehaven

Omvandlingen av Charlottehaven visar upp en modern men hemtrevlig design, med de härdade trägolven som som perfekt kompletterar den moderna danska designen.

Charlottehaven i Köpenhamn erbjuder 81 fullt utrustade hotellägenheter samt gym, pool, café och konferensmöjligheter.