,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Effekten av ett nytt golv

När familjen Wäktare renoverade blandade de modern design med husets 70-talsarkitektur. För att skapa en uppdaterad estetik valde de breda plankor av det vit-tonade, härdade trägolvet HÖJA som grund.

”Vi satsar helst på hållbara och tidlösa material och möbler så att vi trivs med det oavsett hur trender fluktuerar.”

När Anna Wäktare får frågan om vilken förändring deras nya golv har inneburit berättar hon: ”Det var faktiskt golvet som blev utgångspunkten för vår renovering. Vi ville ha en enhetlig look i hela den öppna planlösningen.” Förvandlingen sträckte sig längre än till golven och omfattade även en översyn av köket och till och med en ny öppen spis.

Skapa en modern känsla

Familjen har tagit fasta på den unika karaktären hos sitt 70-talshus och balanserar en modern känsla med en hemtrevlig charm i sin inredningsstil. ”De tidigare ägarna hade redan börjat modernisera huset, så vi valde att fortsätta i den stilen”, förklarar Anna. Det härdade ekgolvet med sina ljusa toner passade sömlöst in. Anna säger att beslutet att välja de breda XXL-plankorna var för att ge rummen en industriell känsla.

HÖJA-golvets färg spelade också en avgörande roll. ”Det var viktigt att golvet matchade vår vitlaserad trappa och ledstång till övervåningen utan att ta över det vita”, säger Anna. ”Misty White, som låg i mitten av den vita skalan, harmonierar med resten av inredningen.”

Att välja den perfekta golvytan

Anna är entusiastisk över den borstade lackytan på HÖJA-golvet. Hon och hennes familj uppskattar både estetiken och funktionaliteten hos den matta ytan. ”Det är behagligt att gå på och vi tycker att det är mycket snyggare än blanka golv.”

Den praktiska aspekten omfattar golvets motståndskraft mot slitage, vilket är viktigt för en husdjursälskande familj. En förlåtande Nature-sortering har också sina fördelar. ”På grund av de naturliga färgvariationerna och synliga knutarna syns inte fläckar”, säger Anna. ”Det passar oss som har hund.”

The Misty White floor matches any colour.

Ett långvarigt alternativ

Familjen hade tidigare vita trägolv. ”Det hade målats så många gånger att flagor lossnade och all smuts och alla hundhår syntes. Så är det verkligen inte nu, och det gör livet enklare.”

Nu när golvet förenar hela den öppna planlösningen mellan kök, hall, matplats och vardagsrum har familjen också sluppit trösklar och skarvar mellan de tidigare gamla rumsavdelningarna. ”Vi är supernöjda med det här golvet”, säger Anna.

”Resultatet är precis som vi hade tänkt oss. Det är ljust, modernt och skandinaviskt samtidigt som det ger en lite rustik känsla och en tyngd till ytorna.”

Relaterade produkter

Woodura Planks HÖJA 3.0 XL