,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

En berikande spaupplevelse på Ästad Vingård

På natursköna Ästad Vingård samsas avkoppling med upptäckarglädje. VD:n Daniel Carlsson har hand om denna lugna plats och är den kreativa kraften bakom det senaste tillskottet - Sjöparken - med 28 nya rum och 700 kvm golv av härdad ek.

Vid ett besök på Ästad Vingård får gästerna följa med på en sparesa där nya upplevelser möts. "Gästen ska få en välbehövlig paus från vardagen och samtidigt bjudas på nya matupplevelser, kunskap om svensk vinkultur och spaupplevelser", berättar Daniel. I Sjöparken har varje rum en egen bastu och badstege, så att gästerna kan bada när de vill.

En unik utveckling

Daniels noggranna känsla för detaljer lyser igenom i den senaste expansionen, då han personligen utformade hotellrummen för att återspegla Ästad Vingårds väsen. I samarbete med Norm Architects, kända för sin expertis inom arkitektur och inredningsdesign, såg Daniel till att varje aspekt av Sjöparken utstrålar ett lugn och harmoniserar med naturen.

"Jag har tidigare arbetat som snickare i företaget och är mycket intresserad av allt som rör byggprocessen, från design och ritningar till materialval och praktiskt byggande."
Daniel Carlsson

Han har många års erfarenhet av hotell- och restaurangverksamhet och har integrerat design och funktionalitet för att öka besökarnas tillfredsställelse. "Målet är att maximera gästupplevelsen och samtidigt skapa optimala förutsättningar för vår personal. Nöjda medarbetare ger nöjda gäster och vice versa."

Miljövänliga val

Hållbarhet är ett kärnvärde på Ästad Vingård, där varje beslut styrs av ett åtagande att minska koldioxidavtrycket. "Om vi också kan vara miljömedvetna genom vårt val av golv är beslutet lätt att fatta", säger Daniel.

En avgörande faktor för att skapa den önskade atmosfären var golvet och Ästad Vingård hade tidigare installerat härdade trägolv från Bjelin med tillfredsställande resultat. För Daniel var det härdade ekgolvet SKARSHULT 3.0 XXL det perfekta valet eftersom det matchade väggpanelerna och andra ekdetaljer i de nya rummen.

"Vi letade efter ett enstavsgolv i ek som matchade den inredningsstil vi eftersträvade i Sjöparken, men det skulle också vara slitstarkt."

Valet av hårdvaxolja återspeglar Ästad Vingårds engagemang för lång livslängd och kvalitet, även om golvet kommer att kräva regelbundet underhåll. "Sjöparken är fortfarande relativt ny, men vi behöver nog olja golven ungefär en gång i kvartalet", säger Daniel.

Utseendemässigt passade hårdvaxoljeytan med den önskade matta finishen medan de breda XXL-plankorna var ett självklart val för projektet. Daniel förklarar: "De breda plankorna ger den exklusiva känsla som vi tycker passar in i miljön."

En stil i alla rum

Med 700 kvadratmeter härdat ekgolv i den stilrena nyansen Misty White ger Sjöparken sina gäster en enhetlig och exceptionell upplevelse. "Vi vill erbjuda en så likartad upplevelse som möjligt, oavsett vilket rum i Sjöparken man checkar in i."

Gästernas feedback har hittills varit överväldigande positiv, och golvet smälter sömlöst in i den övergripande atmosfären. "Vi är mycket nöjda med golvet, som ger rummen en vacker och exklusiv känsla", säger Daniel.

Utbyggnaden av Ästad Vingård slutfördes 2023 och den naturinspirerade arkitekturen skapar en lugn miljö som återspeglar ett engagemang för förstklassig gästfrihet.

Relaterade produkter

Woodura Planks SKARSHULT 3.0 XXL

Woodura Planks SKARSHULT 3.0 XL