,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

En levande hotellupplevelse på Clarion Hotel Draken

Clarion Hotel Draken i Göteborg speglar samtida elegans med sin utsökta blandning av kontraster och modern design. Denna arkitektoniska pärla, där 5 600 kvm NORRLIA 3.0 L och 200 kvm LINDBY 3.0 XXL installerades, erbjuder sofistikerad lyx.

Från den slående arkitekturen till den omsorgsfullt utvalda inredningen, speglar varje aspekt av detta hotell en djup uppskattning för hantverk, innovation och Göteborgsanda. För att uppnå detta var visionen för Hotel Draken tydlig från början - att skapa ett utrymme där kontraster sammanstrålar för att bilda en harmonisk look.

Enligt Olof Jörneman, projektledare på Strawberry Hotels AB, som äger Clarion Hotels, var målet med hotellet att "skapa en mötesplats för alla, där det råa möter det förfinade, betong möter mässing, berg möter sammet och så vidare".

"Hotellet har fått sitt namn efter den ursprungliga och orörda biografen Draken som finns kvar i hotellet och som vi driver."

En kulturell upplevelse

Resan mot att förverkliga visionen var inte utan hinder. Hotel Draken ligger på en plats som är genomsyrad av historia och kultur, vilket innebar unika utmaningar när det gäller konstruktion och bevarande. Men det är just detta rika arv som ger hotellet en känsla av tidlös charm.

"Det här var en utmanande plats att bygga och etablera ett hotell på. Det fanns mycket historia och kultur att ta hänsyn till."

Hotel Draken har ett stort samhällsengagemang och har samarbetat med lokala institutioner som Folkteatern och filmfestivalen för att visa upp konst och kultur inom sina väggar. "Vi har fått en stor mängd material och dekor från filmfestivalen", säger Olof. Denna integration av lokala smaker ger djup och äkthet till gästupplevelsen och främjar en känsla av samhörighet med stadens livliga kulturscen.

"Ett ljust golv är lättare att underhålla och rengöra."

Val av golvbeläggning

En central del av hotellets design är fokus på hållbarhet och ett miljömedvetet boende. Detta exemplifieras av valet av härdade trägolv, som företaget var bekant med från ett tidigare hotell.

"Vi kände till Bjelin väl och kände oss trygga med processen", säger Olof. "Dessutom förlorar vi intäkter om vi måste slipa golven, så det är en fördel att de här golven är ytbehandlade och enkla att lägga."

Clarion Hotel Draken stod klart i oktober 2023 och har fått mycket beröm för sin oklanderliga design, blandningen av gammalt och nytt, integrationen av lokala konstnärer och naturligtvis den klassiska biografen Salong Draken.

"Hotellet har haft den högsta beläggningen i Göteborg sedan starten och så fortsätter det", säger Olof. "Restaurangen på 33:e våningen har en väntelista på flera månader, så efterfrågan är fantastisk."

Relaterade produkter

Woodura Planks NORRLIA 3.0 L

Woodura Planks LINDBY 3.0 XXL

Woodura Planks LINDBY 3.0 XL

Woodura Planks NORRLIA 3.0 XL

Woodura Planks NORRLIA 3.0 XXL