,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ett snack med designern bakom LARVIK

Varje utrymme skildrar en historia och den kända norska inredningsarkitekten Kristin Lindhjem, med sina åtta år i branschen, anser att golvet är den största berättaren. Här delar vi med oss av hennes designfilosofi och engagemang i skapandet av vårt härdade trägolv, LARVIK.

Jag ville ha ett ljust golv som ger ett lugnt intryck. Inredningsmässigt är golvet det största beslutet eftersom det måste binda samman rummen. Det är utgångspunkten.
Kristin Lindhjem
Kristin Lindhjem, inredningsdesigner.

Att upptäcka en passion

Kristin har en bakgrund inom kommunikation och började arbeta med inredningsdesign på heltid efter att ha vunnit "Norges vackraste hem" 2017. Sedan dess har hon helhjärtat omfamnat rollen som inredningsdesigner. Hon anser att en interiör ska berätta en fängslande historia och väcka känslor, vare sig det är energi eller lugn.

Utöver sitt designarbete är Kristin aktivt involverad i trendspaning och bedriver egen research. Hon förutspår en övergång till mer nostalgi i inredningen, med tonvikt på att inkludera textilier och lampor.

Skapande av LARVIK

Kristins del i skapandet av LARVIK härstammar från en personlig jakt på det perfekta golvet. Hon längtade efter ett varmt, inbjudande golv som utstrålade lugn utan den uppenbara glansen från traditionella ytor. "Jag ville ha något så naturligt som möjligt i en ljus nyans eftersom det tar längre tid att ändra färg", säger hon. Det var denna sträva efter naturlig elegans som ledde henne till LARVIK, uppkallat efter den stad där golvet först installerades.

Kristin har noga övervägt varje aspekt av LARVIK, från den borstade lacken till den pulvervita färgen och den rena Select-sorteringen. "Den borstade lacken gör golvet mer taktilt och ger det ett naturligt och autentiskt utseende", säger hon. Select-sorteringen valdes för sitt lugn.

Kristin betonar att LARVIK-golvet fungerar som den grundläggande delen i ett rum, som smälter in men ändå lämnar ett bestående intryck. "Golvet är trots allt den största möbeln i ett hus." Hon hoppas att kunderna kommer att uppskatta LARVIKs skönhet och anser att dess neutrala elegans gör att det sticker ut på marknaden.

Köket är husets hjärta hemma hos familjen Lindhjem.

Hur man väljer rätt golv

Som inredningsarkitekt förstår Kristin hur viktigt det är att välja rätt golv. Hon föreslår att husägare ser bortom trender och funderar på vad som verkligen stämmer överens med deras personliga smak. "Titta på väggfärgen och se hur du kan skapa en röd tråd genom hela designen", säger hon.

Kristins övertygelse om att hållbarhet är en viktig del av design, var det som ledde henne till Bjelins härdade trägolv. "Det är fantastiskt att dessa golv använder mindre material än ett parkettgolv", säger hon. "Jag ville inte ha laminat men ville ha känslan och utseendet av ett parkettgolv."

Utmärkelser och erkännanden

Kristin Lindhjems expertis och skarpa öga för design har gett henne två utmärkelser. År 2017 utsågs hennes hem till "Norges vackraste hem". Nyligen fick hon det prestigefyllda Gullfjaeren Interior Award för "Årets kök" 2022. Dessa utmärkelser baserades på läsarnas röster, ett bevis på hennes unika designkänsla.

I inredningsvärlden är Kristin Lindhjem inte bara en inredningsarkitekt, hon är en berättare som skapar rum. Hennes arbete med LARVIK visar hennes engagemang för att skapa interiörer som står sig över tid, där varje rum har en historia att berätta med golvet som utgångspunkt.

Relaterade produkter

Woodura Planks LARVIK 3.0 XXL

Woodura Planks LARVIK 3.0 XL