,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Drömmen om en fiskbensparkett

Hemma hos inredaren och influensern Susan Törnqvist ligger en fiskbensparkett från Bjelin i det nyrenoverade köket. Valet av golv var enkelt – men hur ska man tänka för att skapa ett personligt hem? 

Vem är Susan? 

– Jag är en kreativ trebarnsmamma på strax över 30 år, med tonvis av idéer och lite för mycket energi. Jag lever ihop med min man Daniel och våra tre barn. Jag jobbar som stylist, inredare och influenser och drivs av nya idéer och spännande projekt!

Varför föll valet på ett golv från Bjelin? 

– Jag har drömt om en vacker fiskbensparkett så länge jag kan minnas. När vi renoverade första gången så stod det överst på önskelistan men då fanns det inga alternativ på marknaden i äkta trä, bra kvalitet till ett rimligt pris. När vi skulle bygga nytt kök och samtidigt byta golvet på nedervåningen så stod återigen önskan om en fiskbensparkett högst upp på min lista. Jag hittade då Bjelins underbart fina produkter, som hade allt det där jag drömde om. Så det blev ett självklart val för oss att välja ett fiskbensgolv från Bjelin. Det är ju så otroligt snyggt. Älskar det – absolut bästa valet vi gjort!

På bilden: Fiskbensparkett KARLSHAMN

Så det blev ett självklart val för oss att välja ett fiskbensgolv från Bjelin. Det är ju så otroligt snyggt. Älskar det – absolut bästa valet vi gjort!

Vad var det viktigaste för dig när du skulle välja golv till nya köket? 

– Jag utgår alltid från samma sak, oavsett vad det gäller när det kommer till renovering och inredning. Det estetiska, det måste vara snyggt! Det är viktigast för mig – allt annat kommer i andra hand. Förbannelsen när man är en estet :) 

Jag ville ha en ljus ekparkett, men med den vackra mjuka naturkänslan. Golvet skulle kännas varmt men också naturligt rustikt. Eftersom vi har tre små barn, så måste golvet vara tåligt, praktiskt och lätt att sköta om. Det var också viktigt såklart att golvet låg på en rimlig prisnivå för oss.

Hur skulle du beskriva ditt hem och inredningsstil? Berätta lite om ditt hus. 

– Min inredningsstil? Det är ju en så svårt fråga, för jag älskar olika element ur olika stilar. Jag gillar i grunden den skandinaviska stilen, med mjuka ljusa toner med inslag från naturen och naturliga material. Samtidigt så gillar jag att mixa in hårda kontraster och material i allt detta ljusa, som svarta detaljer, betong och glas. Alla dessa element är återkommande i hela vårt hus i dom grundläggande materialvalen. 

Jag gillar det stilrent minimalistiska och finner lugn i det, men vill samtidigt ha ytor där jag bryter det mönstret och blandar. Ett exempel på det i mitt hem är den öppna kökshyllan i köket bakom spisen. Där står sånt jag använder dagligen, helt osymmetriskt! Kontraster och mixen i de olika inredningsstilarna är verkligen något jag gillar, men mitt hem måste kännas lugnt och harmoniskt, det får inte bli rörigt. Som sagt, en svår fråga utan ett direkt svar… 

– Vårt hus byggdes på 30-talet som ett mindre sommarhus. I den gamla delen finns numera hall och köket med det fina golvet från Bjelin. Huset har sedan byggts ut och genomgått en del renoveringar och förändringar genom åren, men även om inredningen är minimalistisk och modern har vi hela tiden utgått från det faktum att huset är byggt i två delar med ca 85 års mellanrum och därför har det varit viktigt att bevara en del gamla detaljer. 

 

Jag har drömt om en vacker fiskbensparkett så länge jag kan minnas

På bilden: Fiskbensparkett KARLSHAMN

Vad har du för tips för att skapa ett personligt hem? 

– Vårt hem ska, förutom att vara vår trygga plats där alla ska känna sig välkomna - även kännas mysigt, ha utrymme för fantasi och lek. Ett levande och inbjudande hem som samtidigt känns personligt tycker jag är viktigt! 

Vart hämtar du inspiration? 

– Naturen, arkitektur, tidningar, TV och sociala medier. Jag kan hitta en färg, struktur, eller en känsla från ett material och så bygger jag vidare på det. Under den här pandemin har mycket av inspirationen för mig kommit just utefter det liv jag lever nu. I en annorlunda tid där jag tillbringar mer tid hemma, har det varit viktigt för mig att skapa ett varmt hem med mycket ljus, eftersom världen inte bjuder på så mycket av det just nu. Leta efter inspiration till dina projekt överallt – inte bara på uppenbara bilder över inredningar!

Fler tips från Susan vad man kan tänka på när man ska inreda hemma:

  1. Trender är roligt men lär dig identifiera din egen stil och vad du trivs med. Plocka bara godbitarna ur trenderna som du verkligen gillar.
  2. Våga blanda. Mixa gammalt med nytt, dyrt och billigt, färg och mönster utifrån din personliga estetik. Det gör inredningen mer intressant.
  3. Detaljerna är det som lyfter hela inredningen och ger det där lilla extra. Det kan vara snäckor plockade från stranden, vass från sommarängen eller fina ljusstakar och vaser. Det spelar egentligen ingen roll vad det är, men detaljerna lyfter hemmet och kan samtidigt berätta så mycket om personerna som bor där.

 

På bilden: Fiskbensparkett KARLSHAMN

Relaterade produkter

Fiskbensparkett KARLSHAMN

Starttrianglar för Fiskbensparkett KARLSHAMN (4st)