,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Från hus till lyxig lägenhet

Christina och P-G Svensson gav sig ut på en härlig nedskalningsresa och bytte sitt rymliga hus mot en charmig lägenhet. Resultatet är ett lyxigt utrymme som utstrålar en känsla av elegans tack vare deras noggrant utvalda VEJBY 3.0 XL-golv.

När de flyttade till en lägenhet blev golv-frågan viktig. Paret var tvungna att göra medvetna val med tanke på det begränsade utrymme de flyttade till. "Vi gick från en 60-talsvilla på 500 kvm till en lägenhet på 83 kvm", förklarar Christina.

Paret bestämde sig för att renovera hela lägenheten, främst på grund av det slitna trägolvet i vardagsrummet och plastgolvet i köket. De valde samma golv genomgående för att uppnå ett konsekvent och harmoniskt utseende.

"I en lägenhet var det viktigare att binda ihop golvet och få ett enhetligt utseende. Vi ville ha raka linjer i varje rum."
P-G
P-G och Christina Svensson.

Att hitta det perfekta golvet

Valet av rätt golvmaterial spelade en avgörande roll i deras renoveringsprocess. Svenssons valde ett härdat trägolv, inte bara för dess hållbarhet utan också för bekvämligheten med ett klickgolv. "5G Dry är bra när man har en hund och barnbarn som välter vattenskålar - vi har sju barnbarn i åldrarna 2-7 år", säger Christina. Paret var också imponerade av golvets miljövänliga egenskaper.

Renoveringen innebar dock inte en fullständig översyn av deras heminredning. Med VEJBYs neutrala toner kompletterade deras befintliga möbler sömlöst det nya golvet, vilket gav en balanserad och smakfull inredningsdesign. "Vi gillar dansk design och att blanda gammalt och nytt", säger P-G.

När de tillfrågades om vad de prioriterade när de valde golv var de eniga om att det var utseendet. "Färgen var ett enkelt val, men det var svårare att välja sortering", säger Christina. "Vi bestämde oss till slut för Select på grund av det rena utseendet." Valet av VEJBY i Misty White med borstad yta berodde på att de ville ha ett golv som utstrålade värme och äkthet.

"Vi tyckte att färgen var fin. Vi funderade först på ask, men den saknade den livfullhet som vi var ute efter. Och vi valde den borstade ytan eftersom den hade mer av en träkänsla."
P-G

Ett luftigt utrymme som är lätt att städa

För att skapa en öppen och rymlig känsla valde paret de breda XL-plankorna. "XL var rätt storlek för oss", säger Christina. "XXL kändes för stort." Svenssons håller med om att VEJBY-golvet har gett deras lägenhet en känsla av lyx. Även deras vänner kommenterar golvet när de kommer på besök. "De säger spontant hur fint det är utan att vi frågar", säger Christina.

Underhållet av VEJBY-golvet har också visat sig vara enkelt, eftersom Svenssons använder Bjelins Ecoline-rengöringsprodukter för regelbunden skötsel. De uppskattar att fläckar knappt syns, och när de väl uppstår är de lätta att torka bort. I jämförelse med den parkett som de hade tidigare tycker paret att deras nya golv är mer lätthanterligt.

Christina och P-G:s resa från ett hus till en lägenhet har handlat om förvandling och uppdateringar, och visar hur viktigt det är att välja rätt golv. De har lyckats behålla den egna stilen och sina möbler samtidigt som de har skapat ett lyxigt och inbjudande hem.

Ett kreativt utrymme med inslag av blått.

Relaterade produkter

Woodura Planks VEJBY 3.0 XXL

Woodura Planks VEJBY 3.0 XL