,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

En ny fiskbensstav var fjärde sekund

År 2014 tillverkade vi världens första klickbara fiskbensgolv tillverkad av små ekstavar och nu 2019 tillverkar och säljer vi den mest avancerade versionen parkettstav hittills.

Varje parkettstav är konstruerad för att ge golvet långvarig stabilitet. De enskilda parkettstavarna klickas ihop med varandra och installeras flytande på undergolvet.

Ingenjörsteamet bakom Bjelins fiskbensparkett har arbetat hårt för att skapa en produkt som kan installeras flytande och samtidigt minimera problem med traditionella fiskbensgolv som spricker och släpper. Konstruktionen består av en kärna av högkvalitativ HDF med ett ytskikt av oljat eller lackat hårdträ, till exempel ek.

Vår fiskbensparkett är konstruerat med både installation och ägande i åtanke. Det mekaniska låssystemet möjliggör en effektiv installation och den stabila konstruktionen garanterar en produkt som är ett nöje att äga och gå på.


Våra parkettgolv är utvecklade i den mest avancerade golvanläggningen i världen: Välinge Production and R & D Center i Viken, Sverige och produceras idag i Bjelins nya moderna parkettfabriker i Ogulin, Kroatien.

På ett år tillverkas nu hela 12 miljoner supermoderna parkettstavar i våra anläggningar. En ny läggningsklar parkettstav färdigställs av oss var fjärde sekund. Dygnet runt, året om. Detta gör Bjelin till den tillverkare i världen som tillverkar flest fiskbensstavar på ett år!