,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Lyxig förvandling av en frisörsalong

I hjärtat av Viken i Sverige genomgick den eleganta frisörsalongen Vår Vråå en häftig makeover. Vi pratade med visionären bakom förvandlingen, ägaren Isabella Andelic, som formade salongens nya identitet och valde den mörka fiskbensparketten.

 

En oas av lyx

På Vår Vråå är det stort fokus på att ta hand om kunderna. "Hos oss ska du känna dig avslappnad och omhändertagen", säger Isabella. "Vi erbjuder det lilla extra för att du ska känna dig bortskämd, och vi ligger alltid i framkant när det gäller utbildning och kommande trender."

En klippning ses som en helhetsupplevelse där kunderna lär sig vad som passar dem bäst och hur de ska ta hand om sitt hår. Det är en resa där man upptäcker sig själv tillsammans med gott kaffe, en massage under schamponeringen och, naturligtvis, ett gott skratt. Så hur väljer man en ny interiör och ett nytt golv som passar detta koncept?

"Även inom inredning gillar vi att vara kreativa, men vi valde att satsa på en klassisk och tidlös bas när det gäller färger och material."
Isabella Andelic
Isabella Andelic, ägare av Vår Vråå.

Beslutet att behålla en tidlös bas var för det kreativa uttryckets skull, för att kunna lägga till lekfulla detaljer och färgklickar. Från gröna kakelplattor till en gul badrumsdörr och coola, färgglada kaffekoppar finns en lekfullfullhet mitt i den sofistikerade elegansen. 

Beslutet om fiskbensparkett

I stället för att göra sig av med det gamla och köpa nytt var Isabella angelägen om att bevara delar av den befintliga inredningen, vilket spelade in i valet av golv. "Ur ett hållbarhetsperspektiv valde vi att matcha golvet med det stora bordet som redan står i mitten av salongen", säger hon. "Det är också en bonus att det mörka golvet, i kontrast med våra ljusa väggar, ger ett lyxigt intryck."

Grundaren ville ha ett helhetsintryck genom varje rum och skapade ett sammanhängande och inbjudande utrymme, och på bara sex veckor förvandlades salongen från en industriell look till en varm och harmonisk atmosfär.

"Vi ville ha en spakänsla och en exklusiv atmosfär i salongen, och vi är nöjda med resultatet!"

Golvet är själva hjärtat av designen

I renoveringsprocessen stod golvet i centrum. "Vi började med att välja golv eftersom vi ville att det skulle vara i fokus när man klev in i rummet." Det mörka fiskbensmönstret var ett givet val och har satt tonen för hela utrymmet, men övervägde hon någonsin några andra golvalternativ? "Nej", säger Isabella. "Jag hade en tydlig vision."

"Jag skulle absolut rekommendera en mörk fiskbensparkett. Det ger utrymmet mycket karaktär. Inte en enda kund kommer in utan att berömma golvet, så de är lika nöjda som vi är."

Den unika atmosfären i salongen, med den mörka fiskbensparketten som en röd tråd, väver in lyx, karaktär och stil i kundens upplevelse. Detta utrymme är ett bevis på kraften i genomtänkta designval och den omvälvande effekten av ett väl valt golv.

Relaterade produkter

Fiskbensparkett FALUN

Starttrianglar för Fiskbensparkett FALUN (4st)