,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Härdad ek i ett elegant showroom i London

Bjelin har försett Modernity i London med 250 kvm golv i härdad ek genom återförsäljaren Wood & Beyond. Showroomet, baserat i fashionabla Belgravia, öppnade i januari 2023 och är specialiserat på kända nordiska designers från 1900-talet.

Modernity etablerade sitt första Londonkontor i september 2019 och efter att ha öppnat utställningslokaler på Cavendish Square och Notting Hills Westbourne Grove, har Modernity nu blivit det främsta stället i London där man köper samlarobjekt i nordisk design. Renoveringsprojektet på Pimlico Road har nu resulterat i ett permanent London-showroom beläget i Newson’s Yard – en nyutvecklad designdestination i Belgravia.

"Designkonceptet var att skapa ett exklusivt showroom för möbler i ett trendigt område i London", säger Simon Darbyshire, Managing Director Bjelin UK. "Bjelins härdade trägolv EKET kompletterade Modernitys exklusiva möbelerbjudande och den naturliga kvalitetsatmosfären de ville skapa."
"Det var viktigt för oss att tänka på hur utrymmet interagerar med vårt sortiment och hur våra kunder lever med samlardesign", säger Modernitys brittiska direktör Sebastien Holt. "Vi har valt att ha viktorianskt tegel och stålbalkar exponerade samtidigt som vi introducerar ekgolv som fångar estetiken i det moderna Londonhemmet."

EKET, som är från Bjelins senaste 3.0-stortiment av härdat trä, har en borstad yta som ger en mer taktil och definierad look. Naturfärgen i kombination med Nature-sorteringen – som ger vissa färgvariationer och synliga kvistar – valdes för att både passa in och komplettera utbudet av möbler i showroomet.

"De extra breda XXL-plankorna valdes ut utifrån estetik", säger Simon Darbyshire. "Och för att ge ett rent modernt utseende och känsla av hög kvalitet."

De härdade trägolven har den patenterade Woodura-tekniken, utvecklad av Bjelins systerföretag Välinge Innovation, och möjliggör tillverkning av tio gånger mer golv från en stock jämfört med traditionell golvtillverkning. Utöver detta gör den vattentäta 5G Dry-tekniken, som hindrar vatten från att tränga in i golvbrädornas skarvar, att golven verkligen håller länge.

Modernity har specialiserat sig på att samla och sälja sällsynta och exklusiva möbler, keramik, glas, belysning och smycken från 1900-talets mest kända nordiska designers.

Relaterade produkter

Härdad Ek EKET 3.0 XL