,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Nordisk elegans på Hotellet i Ullared

Hotellet i Ullared, som ligger mellan en vidsträckt skog och det populära shoppingcentret Gekås Ullared, återspeglar skandinavisk design och funktionalitet. Det nya hotellet, där 3 000 kvm av det härdade askgolvet GULLARP 3.0 XL installerades i 156 rum, öppnade i september 2022.

Skapa en skandinavisk känsla

När gästerna kliver in i Hotellet i Ullared omsluts de av en atmosfär av elegant design och oöverträffad komfort. "Kvaliteten är anmärkningsvärd, men det var viktigt att behålla en känsla av enkelhet", säger Arkitektbyrån Designs arkitekt Petra Skoglund, som var involverad från detaljplanen till det färdiga hotellet. "Och ska finnas värme i det."

"Våra ledord för inredningen var att det skulle kännas tidlöst, svenskt, enkelt och hemtrevligt", förklarar Sara Ståhle, affärsområdeschef på Gekås Ullared. "Vi ville välja material som är igenkännbara i svensk inredning, helst med lokal förankring, och som dessutom är miljövänliga och hållbara över tid."

"Vi behövde ett ljust och slitstarkt golv som speglade svensk design, trä och Norden. Ask var ett naturligt val."
Petra Skoglund

Utvärdering av användarupplevelsen

Hotellet i Ullared vänder sig till många shoppingsugna gäster som besöker det närliggande shoppingcentret. "Gästerna stannar i genomsnitt 1,3 nätter", förklarar Stina Jacobsson, hotellets House Keeping Manager. "Så det är många människor som kommer och går, och det innebär att golvet måste vara slitstarkt och lätt att underhålla."

Detta ligger i linje med hotellets designfilosofi att välja material som inte bara speglar det nordiska arvet utan också prioriterar tålighet och funktionalitet. För att testa golvets hållbarhet byggde Gekås Ullared ett testrum inne i köpcentret, där kunderna kunde se och gå på golvet.

"Eftersom vi har en hög beläggning med nästan uteslutande privata gäster som stannar en kortare tid och tar med sig mycket shopping måste materialen vara hållbara och lätta att underhålla", säger Sara Ståhle. "Men utan att göra avkall på den övergripande känslan och designuttrycket."

"Vi kompromissar inte med kvaliteten på inredning och materialval och strävar efter det bästa priset, men ur ett långsiktigt perspektiv. Det ska se lika bra ut efter 10-15 år."
Sara Ståhle

Stämningen på ett blomstrande hotell

Med rena linjer och stora fönster som släpper in naturligt ljus är Hotellet i Ullared en fridfull plats för shoppare att slappna av på. "Hela vårt hotell har en lugn atmosfär med naturliga färger och material", säger Sara Ståhle. "Det gröna från skogen, det blå från sjön och det röda från stugorna - färger som finns i ett klassiskt familjehem. Detta har vi blandat med ask och björk och små mässingsdetaljer."

Den hemtrevliga känslan och de dämpade tonerna har också försetts med roliga detaljer, som kundvagnspolletter runt växterna i receptionen, kundvagnar som sticker ut från väggarna och det utskrivna kvittot på mattan i hotellets korridorer. 

Sara Ståhle betonar den noggranna planeringsprocessen bakom valet av golv, där det härdade askgolvet representerar skandinavisk stil och tålighet. "Det är enkelt men mysigt och matchar den fantastiska utsikten över tallskogen", säger hon.

"Golvet i rummet är mjukt och skönt att gå på även när man tar av sig skorna."
Sara Ståhle

Ett hotell för köpsugna kunder

När gästerna anländer till hotellet efter en hektisk shoppingdag möts de av en lugn men ändå lekfull upplevelse som återspeglar tidlös nordisk design. "Om man ska sammanfatta den känslan skulle det vara 'genuin och avslappnad'", säger Petra. Hotellet i Ullared startade med dunder och brak - fullbokat från dag ett!

Relaterade produkter

Woodura Planks GULLARP 3.0 XL

Woodura Planks GULLARP 3.0 XXL