,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Skandinavisk känsla i ett elegant hem

När Jan Christian Bjørn och June Vespestad byggde ett nytt hus i Norge värdesatte de kvalité och hållbarhet. Deras stil är nordisk och minimalistisk med en dos av värme, och därför valde de det vita, härdade trägolvet LARVIK.

"Det breda XXL-formatet och kvalitén på plankorna fångade vår uppmärksamhet"
Jan Christian
June Vespestad och Jan Christian Bjørn.

Ett golv som man vill gå på

Efter att ha provat både laminat- och parkettgolv tidigare valde Jan Christian och June en annan inriktning den här gången. Med två barn hemma valde den livliga familjen superstarka härdade trägolv med en borstad mattlack.

Valet av yta baserades dock inte enbart på hållbarhet och enkelt underhåll, utan även på de taktila egenskaperna. "Vi valde den borstade ytan på grund av den känsla den ger när man går på golvet", säger Jan Christian. June tillägger att den har en mjukare och mindre "platt" känsla.

"Att gå på det här golvet känns varmare och mer naturligt eftersom ytan är lite grövre än vad vi hade tidigare. Det här golvet är det absolut mest exklusiva vi har upplevt."

Ren men mysig estetik

LARVIK, som fått sitt namn efter en norsk stad, är ett typiskt skandinaviskt golv med sin vita färg och rena linjer. "Vi tycker att det skapar en varm och mysig atmosfär och passar bra in i vår övergripande stil", säger Jan Christian.

Deras smakfulla inredning i nordisk design, med sina enkla och ljusa inredningsval, går som en röd tråd genom hela hemmet. "Men det är också viktigt att huset känns hemtrevligt", säger June.

Paret har också skapat ett fascinerande visuellt intryck genom att blanda ljusa och mörka färger, vilket förstärker hemmets estetiska tilltal. "Pudervitt är en mångsidig färg som passar bra ihop med vårt svarta kök och den ljusare interiören. Vi tycker att den harmoniserar alla delar på ett fint sätt."

Det svarta köket är en perfekt kontrast till golvet i Powder White.
Breda plankor bidrar till den rymliga och eleganta känslan. "Vi hade inte sett så breda plankor tidigare. Vi älskar känslan av exklusivitet med de breda plankorna, det öppnar upp rummen på ett sätt som vi inte riktigt kan beskriva. Det måste helt enkelt upplevas."

Prisvärd kvalitet

När det gäller detaljerna kring valet av golv säger paret: "Vi värdesätter kvalité, men det har ofta ett högt pris. Det var naturligt för oss att välja Bjelin på grund av de överkomliga priserna och den goda kvalitén." De betonar också att de hållbara aspekterna blir allt viktigare, tillsammans med materialanvändningen och hur produkter produceras.

Och hur gick installationen? "Våra snickare var mycket noggranna när de installerade golvet eftersom de tyckte att det var exklusivt. De undrade också var det kom ifrån eftersom de inte hade arbetat med så breda plankor tidigare. Rapporterna tyder på att det var mycket enkelt att installera."

Det övergripande resultatet, säger paret, är att LARVIK uppfyller alla deras krav och önskemål, inklusive deras kärlek till rena linjer. "Det var också en bonus när vi fick reda på att golvet var mer hållbart och lättare att underhålla än andra trägolv."

Relaterade produkter

Woodura Planks LARVIK 3.0 XXL

Woodura Planks LARVIK 3.0 XL