,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

‘The love of home’ i Rowico Homes showroom

Rowico Home skapar stilrena möbler i skandinavisk design med hållbarhet i åtanke. Det är den perfekta platsen för dig som söker inspiration till ditt boende.

"Vårt uppdrag på Rowico Home är att skapa en välkomnande, lugn och inspirerande miljö", säger Marianne Boström, Showroom Manager. "Vi föreställde oss ett utrymme där besökarna kunde fördjupa sig i Rowico Homes estetik, smutta på en kopp kaffe, bläddra bland prover, känna texturerna i våra material och uppleva komforten i våra möbler på nära håll."

Ett jordnära showroom

I nära samarbete med inredningsarkitekten Hanna Kriegholm på Frank Deco ville Marianne och Rowico Homes försäljningschef Malin Schramm skapa ett showroom som andades värme och sofistikering. "Vi ville skapa en grund av jordnära, naturliga toner som skulle stå sig över tid", förklarar Malin. "Varje detalj var noga genomtänkt, från väggfärgerna till valet av golv."

Ett av inslagen i utställningslokalen är det 120 kvm stora golvet i härdat trä, GRYBY 3.0 XXL. "För oss var det viktigt att golvet skulle ge en känsla av att vara ’hemma’", säger Marianne. "Våra möbler är designade och tillverkade för hemmiljö, så det var viktigt att besökarna skulle känna att de klev in i någons hem snarare än i en utställningslokal."

"Det bästa berömmet är när en gäst säger: ’Kan jag bo här?’. Det är precis den atmosfären vi strävar efter."
Malin Schramm

Ett engagemang för naturen

Rowico Homes filosofi bygger på ett engagemang för hållbarhet och miljöhänsyn. "Ända sedan starten 1971 har trä varit vårt främsta material", säger Marianne.

"Det var naturligt för oss att samarbeta med Bjelin, ett företag som delar våra värderingar och vårt engagemang för ett ansvarsfullt skogsbruk."
Marianne Boström

Beslutet att installera både traditionella plankgolv och fiskbensgolv understryker Rowico Homes engagemang för innovation och kreativitet. "Vi ville skapa ett rum i rummet och tyckte det blev intressant att kombinera olika mönster och stil men ändå i samma kulör”, förklarar Malin.

Innovativ design

Installationen av golvet visade sig vara en smidig process, tack vare det unika låssystemet. "Vi uppskattade att installationen var så enkel och smidig", säger Marianne. "Och möjligheten att återanvända golvet förstärker vårt engagemang för hållbarhet och lång livslängd."

Responsen från kunderna har varit överväldigande positiv. "Vi får ofta förfrågningar om golvet", säger Malin. "Många besökare blir förvånade när de får veta att det inte är massivt trä utan härdat trägolv."

"Kärnan i vår kollektion är trä, som sträcker sig från vitpigmenterade till naturliga, svarta och bruna nyanser, så vi behövde en neutral bas för att komplettera dessa nyanser."
Marianne Boström

Från utställningslokal till... hem

Malin har också lagt Bjelins GRYBY-golv i sitt eget hem och är nöjd med effekten. "Så fort jag klev in i utställningslokalen visste jag att jag ville återskapa den atmosfären i mitt eget hem", säger hon. "Earth Grey-golvet har överträffat mina förväntningar. Jag är så nöjd med hur färgen harmonierar med resten av inredningen och med känslan av rymd och lyx som de bredare plankorna skapar."

Rowico Home representerar elegans, hållbarhet och en skandinavisk känsla som visar på designens förvandlande kraft. Följ Rowico Homes resa via deras Instagram @rowicohome.

Relaterade produkter

Woodura Planks GRYBY 3.0 L

Woodura Planks GRYBY 3.0 XL

Woodura Planks GRYBY 3.0 XXL