,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Breda plank i härdat trä

Många gånger starkare än ett traditionellt trägolv

Bjelins breda plank är tillverkade med en patenterad teknik för att härda trä och göra det starkare. Ett innovativt trägolv med en genuin träkänsla som är många gånger starkare och som utnyttjar förnyelsebara råvaror optimalt.

Träkänsla i alla stilar

Naturens variationsrikedom ger oändliga möjligheter att skapa vackra golv. Upptäck ett fantastiskt sortiment av trägolv i alla färger och stilar - från lugnt och elegant till livfullt och rustikt.

Matcha eller bryt av golvets färg mot väggar och textiler, eller gör hemmet rustikare med plankor där träets naturliga ådring borstats fram.

Härdat trä i fiskbensmönster

Härdat trä finns också i fiskbensmönster som med sitt större format ger ett traditionellt mönster i en ny modern och stilren tappning.

Med sitt större format och limfria klicksystem kan ett härdat trägolv i fiskbensmönster läggas snabbare och mer effektivt jämfört mot traditionell fiskbensparkett. Detta kortar ner den totala projekttiden och kostnaden i ditt projekt.  

 

Starkt och hållbart

Woodura är namnet på den patenterade tillverkningsteknik som gör det möjligt att härda trä och göra det starkare. Woodura-tekniken är en förbättring av den teknik som används för tillverkning av parkettgolv och är lika revolutionerande som 3-skikts parketten var när den lanserades 1944 och ersatte det homogena trägolvet.

Tekniken möjliggör att tunnare ytskikt kan användas i produktionen och att hela trädet används som råvara. Det ger tio gånger fler golv från samma stock och härdningsprocessen ger en många gånger starkare yta som aldrig behöver slipas om. Det blir kostnadseffektivt och hållbart både för dig och vår miljö.

Smart produktion

För att tillverka härdade trägolv pressar vi under hög värme och högt tryck samman tunna träskikt med en träfiberkärna som bestrukits med ett pulverskikt bestående av träpulver, pigment och bindemedel. Träpulvret kommer från det spill som uppstår vid vår produktion.

Under pressningen komprimeras träskiktet och träpulvret samtidigt som bindemedlet tränger in underifrån. Då formas ett härdat träskikt som är förstärkt med ett härdat träpulver. Ytan blir många gånger starkare och hårdare. Här är skillnaden stor mot traditionella parkettgolv där de olika skikten limmas ihop. 

Efter härdningen kan golvet borstas och ytbehandlas på samma sätt som traditionella parkettgolv. Resultatet blir ett äkta trägolv med äkta träkänsla som också är starkare, kostnadseffektivare och miljövänligare! 

Bekymmersfri installation med tunna golv

Vanligtvis är breda plank också tjocka. Tekniken med härdat trä medger att golven kan göras breda samtidigt som de kan göras mycket tunna, bara 11 mm. Därför slipper du såga av dörrblad och göra andra kostsamma ombyggnationer i ditt hem.

Klickgolv för perfekt resultat
Låssystemet 5G gör det lättare än någonsin att klicka ihop ett golv. Lägg det själv eller minimera projekttiden. Installeras fritt, flytande ovanpå undergolvet utan att spikas eller limmas fast.

Enkel att återbruka
Om du i framtiden vill byta till ett nytt golv kan ditt gamla Bjelin-golv enkelt plockas upp och återläggas i ett annat rum – eller kanske säljas vidare till ett nytt hem!