,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

En blandning av ljust och mörkt

Att välja golv är ett stort beslut. När Madelen Månsson och hennes familj renoverade sitt 70-talshus i södra Sverige valde de två olika härdade trägolv, vilket skapar en intressant kontrast. På nedervåningen lyser det vitbetsade DALBY upp utrymmet, medan det gråtonade ALLARP ger en elegant känsla på övervåningen.

Vi ville ha ljusare golv på nedervåningen för att det är mindre ljusinsläpp där. På övervåningen finns det gott om naturligt ljus och interiören är ljusare, så vi kände att ett något mörkare golv skulle vara ett perfekt komplement.

DALBY är ett pulvervitt golv med en Nature-sortering, vilket innebär att det finns några synliga kvistar och färgvariationer i träet. ”Vi ville ha ett rent intryck”, säger Madelen. Golvpaneler i XXL-format bidrar till denna känsla och skapar en rymlig miljö. ”Jag tycker att de breda plankorna ger en härlig känsla i stora rum.”

Även om fläckar kan vara mer synliga på ett ljusare golv, tycker Madelen att ytan gör dem lätta att torka bort. ”Vi valde det mattlackerade golvet på nedervåningen eftersom vi blev rekommenderade det, och även om det inkluderar köket så fungerar det eftersom det är så slitstarkt.” Hon är nöjd med att golvet är praktiskt på grund av det låga underhållet, och att det dessutom är skönt att gå på.

Powder white härdat trägolv i vardagsrummet på nedervåningen.

Skapa kontraster

ALLARP-golvet på övervåningen, i den sofistikerade Earth Grey, passar subtila toner. För att matcha detta valde familjen en ljus, beige färg till väggarna, som också passade till möblerna i svart och varm valnöt.

Vi valde golv, färger och möbler samtidigt så att allt skulle harmonisera.

Golvet har en hårdvaxoljad yta som ger ett naturligt träutseende men kräver mer underhåll. Madelen tycker att denna yta ger ett mjukare intryck och är lika bekväm att gå på som den matta lacken.

A darker, sophisticated shade in the living area upstairs.

En omvälvande renovering

Madelens familj köpte sitt 70-talshus för två år sedan och totalrenoverade det. ”Vi började fundera på golvet direkt”, säger Madelen. ”Golvet är viktigt för hela atmosfären, och vi ville undvika för många olika träslag.”

Vi ville ha möjlighet att ändra inredningen i framtiden, att enkelt kunna ändra färger och stil på våra möbler utan att vara alltför styrda av golvet.

Huset, som präglas av modern design och inspiration från 60-talet, har en härlig atmosfär fylld av vackra kontraster. ”Golvet är perfekt för det här huset”, säger Madelen, som tycker att golvet passar perfekt till inredningen. 

Relaterade produkter

Woodura Planks DALBY 3.0 L

Woodura Planks ALLARP 3.0 XXL

Woodura Planks ALLARP 3.0 XL

Woodura Planks DALBY 3.0 XL

Woodura Planks DALBY 3.0 XXL