,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tips från en designer för ett hållbart hem

Att välja rätt golv är en avgörande del av alla inredningsprojekt. Kvalitet och hållbarhet är nyckelfaktorer eftersom de utgör grunden för rummets funktionalitet och estetiska tilltalande. Enligt inredningsarkitekten Camilla Fritz Grundelius på Kantikant, "Det blir också grunden för en inredning och ska fungera både med väggfärgen och möblerna."

För att välja rätt material för att komplettera golvet rekommenderar Camilla att man arbetar med en moodboard för att visualisera känslan i rummet. Detta inkluderar valet av material, färger och textilier som passar in i färgpalettuppsättningen för projektet. Valet av golvfärg påverkas också av befintliga förhållanden, såsom mängden naturligt ljus i rummet och syftet med utrymmet.

När det gäller att välja rätt golvyta är Camillas personliga preferens den matta, äkta träytan i Bjelins Misty White-färg, i Select-klassningen. Som inredningsarkitekt värdesätter hon hållbarhet och uppskattar därmed också hållbarheten hos Bjelins golv.

 

Camillas favoritfärg på golv - Misty White.
Att golven är bättre än andra ur ett hållbart perspektiv är helt i linje med hur vi jobbar på Kantikant.

Att välja ett hållbart golv har blivit viktigare för kunderna eftersom människor blir mer medvetna om miljöpåverkan av sina val. "Det blir allt vanligare att kunder ställer krav på material."

Bjelins XXL-plankor är ett populärt val för större utrymmen, eftersom de ger ett lugnare uttryck till ett rum. De kan också användas i mindre utrymmen för att skapa en illusion av mer utrymme. Camilla valde Bjelins golv initialt för deras utbud och variation och det faktum att de är ett lokalt företag.

 

 

Camilla har tagit fram konceptet till den nya butiken 'Lakritsfabriken' i Helsingborg, där hon valde golvet LOSHULT 3.0 XXL från Bjelin.
Efter att ha använt Bjelins golv i flera olika projekt och sett hur lätta de var att lägga, vilket var både kostnadseffektivt och gav fint resultat, har valet att använda dem igen inte varit svårt. Det har varit toppservice och hög kvalitet på produkterna.

När det gäller hennes egen unika personliga stil säger Camilla att det är en blandning av gammalt och nytt, samlat i en skandinavisk stil och färgskala.

Camillas tre bästa inredningstips:

  1. En blandning av material, färger och olika ytor/strukturer skapar mer dynamik i ett rum. Välj några färger som fungerar som bas och lägg till en eller några accentfärger.
  2. Tänk långsiktigt och hållbart när du inreder: "kommer jag att gilla det här om säg, 5-10 år?". Renovera om du kan. Återvunna saker ger karaktär åt din inredning, och du gör också ett bra val för miljön.
  3. Det är viktigt att arbeta med belysning. Alla rum och miljöer behöver rätt belysning för att nå sin fulla potential.
Camilla Fritz Grundelius är inredare & projektledare på Kantikant. Hon bor i ett gammalt hus från 1930 i Helsingborg. Hon är gift och har två barn och brinner för de kreativa processerna, meningsfulla samtal, resor, träning, god mat och vin. Hennes motto: Ju mer du gör, desto mer får du gjort.

Relaterade produkter

Woodura Planks HASSLARP 3.0 XXL

Woodura Planks LOSHULT 3.0 XXL