,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Skötsel och underhåll


Ett väl underhållet golv är en förutsättning för att golvet skall behålla sin finish och sitt vackra utseende år efter år. Kontinuerlig underhållning gör även att fläckar har svårare att sätta sig i träet och underlättar för framtida rengöring. Fler råd och rekommendationer följer nedan. Vi bryr oss om ditt golv!

Varför krångla till det?

Både underhåll och rengöring ska vara så enkelt som möjligt och det kan göras med enkla medel. 

Därför har Bjelin tagit en egen serie rengöringsmedel som är speciellt framtagna parallellt med utvecklingen av våra trägolv. Bjelins Ecoline-serie innehåller inga farliga lösningsmedel och ger dig skräddarsydda rengöringsmedel med ett perfekt resultat. 

Dagligt underhåll

Alla golv från Bjelin mår bäst av torra städmetoder som dammsugning och dammtorkning med mopp. 

Om du ändå vill moppa rekommenderar vi att du använder vårt speciellt framtagna rengöringsmedel Bjelin Ecoline Wash Care och följer instruktionerna. Tänk på att aldrig moppa så att vatten lämnas kvar på ytan utan att avdunsta inom en minut. 

Glöm husmorsknepen!

Det går många myter om rengöring och vi alla vet att mor alltid vet bäst. Eller? 

Där finns många som idag använder rengöringsmedel som exempelvis såpa eller andra fettlösande produkter på sina golv. Detta är rent skadligt för ett oljat trägolv eftersom såpa och diskmedel löser upp oljan i golvet och lämnar ytan utan skydd. 

Använd alltid rengöringsmedel som är anpassade för trägolv. 

Periodiskt underhåll

Med jämna mellanrum behöver du ge ditt trägolv lite extra kärlek. Om du har ett lackat trägolv som har blivit slitet så kan detta enkelt behandlas med Bjelins Topup Lackpolish. Och om ditt trägolv är hårdvaxoljat eller oljat så kan du behandla golvet med Bjelins Wax Care. 

Oavsett vilket golv du har så är det viktigt att ge ditt golv lite extra kärlek. 

En mopp för varje tillfälle

Där finns olika moppar för olika ändamål. För applicering av exempelvis en lackpolish har vi en speciell appliceringsmopp. För dammtorkning finns en speciell dammtorkningsmopp och för rengöring har vi den klassiska mikrofibermoppen.
 

Fläckborttagning

En fläck tas enklast bort när den är färsk. Oftast räcker det att behandla golvet med en klassisk rengöring med Bjelin Ecoline Wash Care tillsammans med en mikrofibermopp. 

Om fläcken ändå inte vill gå bort rekommenderar vi att du testar Bjelin Ecoline Magic Cleaner. Detta är fläckarnas fiende nummer 1 och är ett måste i städskåpet. 

Länge leve golvet!

Oavsett om du har ett mattlackat eller ett hårdvaxoljat trägolv är det viktigt att hålla rent och ge golvet lite extra kärlek med jämna mellanrum. Ett väl underhållet trägolv kan utan problem hålla i en livstid. Bjelin rekommenderar därför att alltid ha ett städschema som både avser daglig städning och periodiska underhåll. 

Genom att söka upp ditt golv på bjelin.se finner du alltid kompletta skötselinstruktioner som länkade dokument.