,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Vårt showroom i Stockholm håller tillfälligt stängt under vecka 28-33.

Ska jag välja ett oljat eller lackat trägolv?

Ska jag välja ett oljat eller lackat trägolv?


Valet mellan ett oljat och lackat golv är alltid en svår fråga. Generellt så är ett lackat trägolv en mer slitstarkt i utrymmen med högre gångtrafik och ett oljat trägolv ger en mer naturlig och äkta träkänsla men måste samtidigt underhållas mer.

Ett oljat trägolv har en naturlig struktur som ger dig en härlig träkänsla, men golvet kräver också lite mer underhåll. Ungefär en gång per år måste golvet underhållsoljas för att behålla sin karaktär. Skulle du få en repa går det ofta att behandla genom att tillföra lite olja. Vi rekommenderar ett oljat trägolv i mindre trafikerade delar av hemmet så som sovrum och vardagsrum. I en högre trafikerad miljö kräver golvet mer underhåll men fungerar lika bra. 

Ett lackat trägolv har en jämnare och mer tålig yta vilket kräver mindre periodiskt underhåll. Den lackade ytan ger ett hårt skydd som är enkelt att hålla rent. Ett lackat trägolv kräver mindre underhåll än ett oljat, men är svårare att reparera om lacken skadas. Vi rekommenderar generellt lackade trägolv i mer högtrafikerade områden så som kök, hall och offentliga miljöer med normal fuktpåverkan.