,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Darko Pervan konsoliderar golvimperium under varumärket Bjelin

2017-02-09 | pressrelease

Familjen Pervans svenska bolag Pervanovo invest AB, med bland andra bolagen Välinge Innovation AB och Bjoorn Flooring, samordnar golvverksamheten i ett nytt affärsområde - Bjelin. Pervanovos övriga verksamheter ingår i affärsområdena Pervanovo Properties och Pervanovo Hotels. Under varumärket Bjelin samlas all försäljning av golv som tillverkas i Sverige och Kroatien. Forskning, utveckling och licensiering ligger kvar i dotterbolaget Välinge Innovation AB, som uppfann klickgolvet. Pervanovokoncernen omsätter idag 1,2 miljarder kronor och rörelseresultatet uppgår till 600 miljoner kronor.


Bjelin får en stor produktionskapacitet i den nya konstellationen även med internationella mått mätt och därmed en ännu starkare närvaro på marknaden för trägolv.

Golven produceras i produktionsanläggningar i Sverige och i Kroatien. En ny högteknologisk fabrik är just nu under uppförande i skånska Viken. Den nya svenska fabriken tillsammans med nyförvärvade fabriker i Kroatien ökar ytterligare möjligheterna att producera innovativa golv baserade på Välinges teknik. Bjelins totala produktionskapacitet förväntas under 2018 komma upp i 7 miljoner kvadratmeter golv årligen. Under en 5-års period skall 2,5 miljarder kronor investeras för att nå en årlig produktionskapacitet på 20 miljoner m2. Därmed blir Bjelin en av Europas ledande golvproducenter.

- Med ett nytt affärsområde och ett enhetligt varumärke blir vi och våra nya golvprodukter tydligare för kunder och samarbetspartner och marknadsföringen mer effektiv, säger Pervanovos grundare och koncernchef Darko Pervan.

Välinge är världsledande på golvteknik och har 1 500 patent som bl.a. skyddar klickteknik för golv och möbler som licensieras till 200 företag över hela världen. Härdat trä är ett nytt teknikområde som utvecklats av Välinge och som nu lanseras i stor skala under varumärket Bjelin. Den hårda träytan är både estetisk tilltalande, slitstark och passar såväl i privat som offentlig miljö.  

För ytterligare information se www.bjelin.com eller kontakta:

Carl Wachtmeister, Informationschef på Välinge Innovation,

E-post: [email protected] eller mobil +46 070 590 14 12

Jenny Öijermark, Presskontakt,

E-post: [email protected] eller mobil +46 70 734 08 04


Presskontakt

Ellinor Persson

Ellinor Persson

Head of Marketing

Fler nyheter