,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

AB Karl Hedin och Bjelin inleder nytt samarbete

2024-04-23 | pressrelease

Golvföretaget Bjelin och trähandelskoncernen AB Karl Hedin har ingått ett nytt partnerskap, som innebär att AB Karl Hedin har tillgång till hela Bjelins sortiment Woodura Planks 3.0.

AB Karl Hedin har tidigare sålt Bjelins produkter, men det är först nu som parterna har satt ett avtal. Tillverkade med den revolutionerande Woodura®-teknologin, som utvecklats av Bjelins systerbolag Välinge Innovation, är dessa härdade trägolv tre gånger starkare än traditionell parkett, samt mer hållbara. Golven är även utrustade med det vattentäta golvlåset 5G Dry®, som gör golven ännu tåligare.

”Vi är glada och stolta över samarbetet med ett så anrikt företag”, säger Bjelins försäljningschef Fredrik Hammarsten. ”AB Karl Hedin har mer än 50 anläggningar i norra och mellan-Sverige, så vi ser många fantastiska möjligheter. Båda parter är jättenöjda.”

”Vi vill stå för trygghet, lokal närvaro, hög kvalitet och ett brett utbud”, säger Johan Davidsson, Inköpare på AB Karl Hedin. ”Att nu ha tillgång till hela Bjelins sortimentet Woodura Planks 3.0 gör att vi effektivt kan möta våra kunders varierande behov och skapa utrymmen som både imponerar och fungerar optimalt.”

Detta partnerskap markerar början på en ny spännande resa som kombinerar innovation och expertis inom högkvalitativa golv. Tillsammans strävar båda parter efter att erbjuda den svenska marknaden enastående kvalitet, mångsidighet och service.

Om AB Karl Hedin

AB Karl Hedin är en familjeägd trähandelskoncern med ca 1000 anställda och en omsättning på nära 7 md kr (2021). Råvara från skogarna i Bergslagen försågas och förädlas lokalt till framförallt byggprodukter och specialemballage. Byggprodukter säljs i huvudsak på svenska marknaden via den egna bygghandelskedjan. Största exportmarknaden av trävaror är Japan. Sågverksamhet bedrivs även via dotterbolag i Estland. Träemballageproduktionen är inriktad på specialemballage till de större regionala exportindustrierna.

Presskontakt

Ellinor Persson

Ellinor Persson

Head of Marketing

Fler nyheter