,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bjoorn Flooring heter nu Bjelin

2017-02-09 | pressrelease

Familjen Pervans svenska bolag Pervanovo invest AB, med bland andra bolagen Välinge Innovation AB och Bjoorn Flooring, samordnar golvverksamheten i ett nytt affärsområde - Bjelin. Pervanovos övriga verksamheter ingår i affärsområdena Pervanovo Properties och Pervanovo Hotels. Under varumärket Bjelin samlas all försäljning av golv som tillverkas i Sverige och Kroatien. Forskning, utveckling och licensiering ligger kvar i dotterbolaget Välinge Innovation AB, som uppfann klickgolvet.

Bjelin får en stor produktionskapacitet i den nya konstellationen även med internationella mått mätt och därmed en ännu starkare närvaro på marknaden för trägolv. Golven produceras i nyförvärvade fabriker och sågverk i Kroatien och i Skåne. I Viken byggs just nu en ny högteknologisk golvfabrik där de nya härdade trägolven ska produceras.
- Med ett nytt affärsområde och ett enhetligt varumärke blir vi och våra nya golvprodukter tydligare för kunder och samarbetspartner och marknadsföringen mer effektiv, säger Pervanovos grundare och koncernchef Darko Pervan.

Välinge är världsledande på golvteknik och har 1 500 patent som bl.a. skyddar klickteknik för golv och möbler som licensieras till 200 företag över hela världen. Härdat trä är ett nytt teknikområde som utvecklats av Välinge och som nu lanseras i stor skala under varumärket Bjelin. Den hårda träytan är både estetisk tilltalande, slitstark och passar såväl i privat som offentlig miljö.

Besök Bjelin på Stockholm Furniture and Light Fair, Hall A, monter A27:32 ett golv i woodfibre designat av Marie-Louise Hellgren finns att se i Trendutställningen av Lotta Agaton, I Hall C på Stockholm Furniture and Light Fair. Eller i Bjelins nyöppnade showroom på Sibyllegatan 38 i Stockholm.

För ytterligare information se www.bjelin.com eller kontakta:

Carl Wachtmeister, Informationschef på Välinge Innovation. E-post: [email protected] mobil+46 070 590 14 12

Jenny Öijermark, Presskontakt, E-post: [email protected] Mobil: +46 70-734 08 04

Presskontakt

Ellinor Persson

Ellinor Persson

Head of Marketing

Fler nyheter