,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bjelin lanserar grangolv för tuffa miljöer på Stockholm Furniture & Light Fair 2020

Årets golvnyhet hos Bjelin är grangolv i härdat miljövänligt trä för tuffa miljöer. Monter A25:28 på Stockholm Furniture and Light Fair
2020-02-04 | pressrelease

Gran är i grunden för mjukt för att klara påfrestningarna i en offentlig miljö men med Bjelins revolutionerande härdningsteknik klarar träytan hårt slitage. Bjelins grangolv kan därför läggas i offentliga miljöer med höga krav på slitstyrka. Golven är också hållbara ur miljöperspektiv.

Från handhyvlade plankgolv till maskinell tillverkning – Golv av gran har tillverkats i århundraden och har nu fått en renässans när dess vackra och taktila egenskaper återupptäcks av en ny generation inredare och arkitekter. Eftersom gran är ett mjukt träslag har den traditionellt använts som undergolv i kombination med överliggande matta eller lagts under ett parkettgolv.

- Äntligen kan vi erbjuda en slitstark golvkollektion till konkurrenskraftiga priser där det vackra träslaget gran har huvudrollen, säger Johan Larsson, Sales & Marketing Director på Bjelin.

De materialsnåla golven produceras i en nybyggd fabrik i skånska Viken. Bakom satsningen på mer produktionskapacitet i Sverige ligger ökad efterfrågan på högkvalitativa produkter med begränsad miljöpåverkan. Granen kommer från Slavonien, en region i Kroatien med lång tradition av skogsbruk som värnar om återväxten. Där växer väl underhållen granskog från skogar som förvaltas och sköts på ett hållbart sätt utifrån ett strikt ekologiskt, socialt och ekonomiskt regelverk.

Med Bjelins teknologi räcker en gran till tio gånger mer golvyta jämfört med ett vanligt parkettgolv. Det härdade materialet i ytskiktet är mycket tunt utan att bli sprött. Med samma resurssnåla teknik kan Bjelin få fram riktigt stora plankor som är upp till 28 cm breda och 240 cm långa. Ytan härdas under högt tryck och värme för att bli fyra gånger hårdare än det ursprungliga trämaterialet. Golvytan behandlas sedan med hårdvaxolja eller matt lack som i kombination med den hårda träytan är lätt att underhålla.

Den underliggande tekniken licensieras även till andra golvtillverkare under tekniknamnet Woodura®, genom Bjelins teknikutvecklingsbolag Välinge Innovation.

Se och upplev den nya golvkollektionen som visas i Bjelins monter [A25:28] på Stockholm Furniture and Light Fair samt i Bjelins showroom på Sibyllegatan 38 i Stockholm!

För ytterligare information, pressmaterial och bilder kontakta:

Johan Larsson, Sales & Marketing Director, Bjelin Sweden AB. E-post: [email protected] Tel +46 (0)707 99 66 02

Jenny Öijermark, presskontakt, Joi communication. E-post: [email protected] Tel. +46 (0)70 734 08 04

Presskontakt

Ellinor Persson

Ellinor Persson

Head of Marketing

Fler nyheter