,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

En ny golvdestination växer fram i Helsingborg

Bjelins nya showroom i Helsingborg
2022-11-30 | pressrelease

Golvföretaget Bjelin satsar på hemmaplan och öppnar Sveriges största golvutställning vid Väla i Helsingborg. I samma byggnad har också Bjelins huvudkontor flyttat in tillsammans med det nordiska centrallagret.

– Den nya golvdestinationen i sundets pärla är kronan på verket. Jag har ägnat större delen av mitt liv åt att utveckla innovativa golvteknologier och är stolt över resultatet, Bjelins högkvalitativa golvsortiment, som finns att se och uppleva i golvutställningen vid Väla, säger Darko Pervan, Koncernchef och VD för ägarbolaget Pervanovo Invest.

  Nu kan inredningsintresserade golvkunder, inredare och arkitekter på bägge sidor om sundet besöka Helsingborg för att välja golv. Bjelins tusen kvadratmeter stora showroomutställning nära köpcentrumet vid Väla öppnades i mitten av November.

  – Golvet sätter stor prägel på ett rum och därför vill kunderna ofta se golvet på en stor yta. Nu kan vi erbjuda dem det i den nya golvutställningen tillsammans med service, rådgivning och svar på alla frågor man kan ha i jakten på det rätta golvet, säger Nikola Sunjic, Nordisk försäljningschef på Bjelin Sweden AB.

  Bjelins systerföretag Välinge Innovation har fortsatt kvar sin bas i skånska Viken med R&D och golvproduktion, men för att öka upp produktionskapaciteten och möta den stora efterfrågan på trägolven byggs just nu världens största trägolvsfabrik i Kroatien. Trägolven säljs, förutom på hemmamarknaden Sverige, också globalt. Etableringen av Bjelins nya hub i Helsingborg är också en konsekvens av Bjelins starka tillväxt. När nu leveranserna av golv väntas öka behövs ett nytt mellanlager i Helsingborg för att garantera leveranssäkerheten och effektivisera transporterna.

  Bjelins härdade trägolv är en succé på marknaden och beräknas motsvara så mycket som en tredjedel av den totala försäljningen av trägolv i plankformat i Sverige 2022. Om efterfrågan fortsätter att öka i samma takt så kan den marknadsandelen snart öka med upp mot 40 procent.

  Presskontakt

  Ellinor Persson

  Ellinor Persson

  Head of Marketing

  Fler nyheter