,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Dynamiskt partnerskap mellan Götenehus och Bjelin

2023-09-12 | pressrelease

Det innovativa golvföretaget Bjelin har inlett ett spännande samarbete med Götenehus, en av Sveriges största småhustillverkare. Den strategiska alliansen markerar en viktig milstolpe i strävan efter att förbättra boendekvalitén för husägare i Sverige.

Från och med september i år är Bjelin ensamleverantör av trägolv till Götenehus villor och fritidshus, med det härdade trägolvet SKOGEN som standardval. Tillverkade med den revolutionerande Woodura®-teknologin, utvecklad av Bjelins systerbolag Välinge Innovation, är golven tre gånger starkare än traditionella trägolv, samt mer hållbara.

Bjelin och Götenehus har ett gemensamt engagemang för innovation, hantverk och att leverera en hög standard till sina kunder. Tillsammans vill de två företagen ge nya husägare tillgång till förstklassiga, toppmoderna golvlösningar som kompletterar Götenehus design.

”Som den utsedda golvleverantören för Götenehus ser vi denna satsning som ett steg mot att lyfta bostadsupplevelser,” säger Bjelins försäljningschef Fredrik Hammarsten. ”Precis som Götenehus, bygger vår produkt på en omtanke om råvara, resurser och människor, och att erbjuda ett golv som passar alla hem. Detta partnerskap personifierar vår gemensamma vision om att leverera hög kvalité till husägare.”

"Vi är glada över att utöka samarbetet med Bjelin", säger Anders Blomqvist, produktchef på Götenehus AB. "Att kunna erbjuda ett exklusivt och hållbart enstavsgolv som standard, som dessutom är miljövänligt, är gynnsamt för både oss och våra kunder."

I Bjelins härdade trägolv sker 100% av bearbetning av råvaran i direkt anslutning till skogen. De härdade trägolven är Svanenmärkta och testade för en god inomhusmiljö. Bjelins härdade trägolv innebär mer golv av mindre råvara som dessutom håller längre – bra för både miljön, klimatet och hemmen.

Förutom det klassiska härdade trägolvet SKOGEN, som har en härlig naturlig nyans, finns också fler varianter och storlekar av härdat trä som tillval, samt ett brett utbud av Bjelin fiskbensparkett.

Om Götenehus

Med över 90 års erfarenhet är Götenehus en av Sveriges största småhustillverkare som lovar inbyggd omtanke. Från designen och känslan i huset, till de välplanerade, funktionella och genomtänkta planlösningarna finns de vid sina kunders sida från idé till färdig bostad. Alla husen är arkitektritade och håller hög standard och kvalitet. Götenehus AB är ett helägt dotterbolag till Götenehus Group AB vars aktier är listade på First North som är en del av Nasdaq Stockholm.

Om Bjelin

Bjelin ingår i koncernen Pervanovo Invest AB och utvecklar, samt tillverkar, en bred produktportfölj av både traditionella trägolv och innovativa golv i nya material. Utvecklingen görs i samarbete med systerbolaget Välinge Innovation AB, mest känt som uppfinnare av klickgolvet. Tillverkningen sker i egna hypermoderna fabriker i Sverige och i norra Kroatien där Bjelin har tillgång till högkvalitativ FSC-certifierad träråvara och erfarna medarbetare, som i generationer arbetat med att förädla den välkända Slavonska eken.

Presskontakt

Ellinor Persson

Ellinor Persson

Head of Marketing

Fler nyheter