,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bjelin lanserar härdat trä i storlek Large

Storlek XXL jämförd med L.
2023-10-19 | pressrelease

På kundernas efterfrågan har Bjelin lanserat härdade träplank i storlek Large i hela Europa. Dessa skandinaviskt designade golv utvecklas och tillverkas i Europa med hjälp av banbrytande teknik och högkvalitativt FSC-certifierat trä från skogarna i Kroatien.

Bjelin lanserade sin senaste 3.0-serie tidigare i år, med uppdaterade färger och tekniker samt paneler i storlekarna Medium och Small. Den nya storleken Large, som mäter 180 mm x 2000 mm, ligger mellan storleken Medium och de breda XL- och XXL-plankorna, vilket skapar större flexibilitet för bostads- och kommersiella projekt.

"Vi tror på förmågan att anpassa och optimera utrymmet", säger Hannes Lindblom, Head of Product Management på Bjelin. "Våra nya storlekar maximerar användningen av trä och begränsar avfallet, vilket återspeglar vårt engagemang för effektivitet, flexibilitet och hållbarhet."

Storleken Large finns i en pro matt lacquer, vilket är Bjelins bästa mattlack hittills. Den extremt slitstarka ytan gör golvet lätt att underhålla och skyddar mot fläckar, vilket gör det perfekt för områden med mycket trafik som hotell, restauranger, kontor och butiker - eller i entrén till ett hem.

Golven är utrustade med det vattentäta låssystemet 5G® Dry™ och går snabbt och enkelt att lägga utan lim, spik och tätningsmedel. Vattentäta fogar förhindrar också att vatten läcker genom fogarna och skadar undergolvet.

Bjelins populära härdade trägolv tillverkas med den patenterade Woodura®-tekniken, en högkvalitativ lösning för att producera 100% äkta trägolv som är tre gånger starkare och slagtåligare. Tekniken gör det också möjligt att producera tio gånger mer golv från varje stock. Teknikerna som används i Bjelins golv utvecklas internt av systerbolaget Välinge Innovation.

Bjelin ser fram emot att dela med sig av fler nyheter när företaget fortsätter att växa sin verksamhet.

Presskontakt

Ellinor Persson

Ellinor Persson

Head of Marketing

Fler nyheter