,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bjelin stärker sitt danska säljteam - Peter Bøje Olsen fokuserar på projektmarknaden

2021-09-13 | news

Golvtillverkaren Bjelin rekryterar Peter Bøje Olsen som ny Key Account Manager med fokus på projektmarknaden. Rekryteringen är ett resultat av den starka tillväxt som Bjelin just nu befinner sig i. Peter har stor och lång erfarenhet från golvindustrin och har tidigare arbetat med försäljning hos Tarkett, Rockfon och Hørning Parkett innan han anställdes av Bjelin. Rekryteringen är en del av Bjelins försäljningsstrategi för projektmarknaden med inriktning mot arkitekter och professionella kunder. Som Projektkonsult/KAM kommer Peter att ha en viktig roll i att etablera Bjelins varumärke och produktutbud hos dessa kunder på den danska marknaden.

“Jag är väldigt glad att kunna välkomna Peter Bøje Olsen till Bjelin Denmark, han tar med sig ovärderlig professionalism, tekniskt kunnande, branscherfarenhet och ett unikt nätverk av potentiella kunder och partners. Peters engagemang för våra innovativa golv samt hans positiva drivkraft är ett välkommet tillskott till vår internationella expansion och målsättning att bli världens största och mest hållbara golvtillverkare säger landschefen för Bjelin Denmark, Henrik Ottesen.”

Framgången för Bjelins trägolv är resultatet av intelligent automatiserad tillverkning kombinerat med grön innovation, där träspill från tillverkningen används för att göra nya golv. Genom Bjelins patenterade process härdas ytskiktet under hårt tryck, hög temperatur och kort tidsrymd. Slutresultatet är slitstarka, miljövänliga och prisvärda golv av högsta kvalite.

“Efterfrågan på våra härdade limfria trägolv med klicklås-teknologi är en stor anledning till vår kraftiga tillväxt. Danmark är en mogen marknad för våra trägolv med kunder som ställer höga krav från både ett design och miljöperspektiv. Med rekryteringen bygger vi en stark organisation för att kunna ge våra Danska kunder den bästa möjliga servicen säger Johan Larsson, vd Bjelin.”

Tillsammans med vårt systerföretag Välinge Innovation, som uppfann klickgolven fortsätter Bjelin utveckla den världsledande teknologin som producerar de högt efterfrågade slitstarka och miljövänliga golvprodukterna. I den andan satsar Bjelin stort på automatiserad tillverkning av trägolv i kombination med grön innovation, både i Sverige och Kroatien och 2023 förväntas världens största trägolvsfabrik, placerad i Kroatien att börja leverera Bjelingolv till kunder runt om världen.

Presskontakt

Ellinor Persson

Ellinor Persson

Head of Marketing

Fler nyheter