,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Plattor i keramisk träkomposit

Varmt som trä och starkare än klinkers

När upplevde du senast något nytt i golvvärlden?

Under lång tid har konventionella keramiska plattor, till exempel kakel och klinker, använts som golvmaterial, huvudsakligen på grund av dess attraktiva utseende och höga slitstyrka.

Dock är keramiska plattor kalla, svåra att installera och spricker lätt om ett tungt föremål tappas på golvet.

Bjelins nya golvplattor, med ett slitskikt bestående av Nadura-materialet, uppfunnet och patenterat av Bjelins systerbolag Välinge Innovation AB, eliminerar alla sådana nackdelar.

Bjelins keramiska träkompositplattor är extremt lätta att installera, lika varma som trä och starkare än keramiska plattor. De är därför särskilt lämpade för installationer i hall, kök, uterum och offentliga lokaler så som butiker och restauranger.

Vad är Nadura?

Nadura är en pulvermix, bestående av träfiber, bindemedel, keramiska partiklar och färgpigment, vilka härdas samman under hög temperatur och högt tryck.

Nadura formas till tunna skikt som sammanfogas med ett träbaserat kärnmaterial. Den främsta fördelen är att endast den övre delen, som utsätts för slag och slitage, är ett starkt keramiskt material och blir därmed mycket miljövänlig.

Alla Bjelins keramiska plattor har ett avancerat Välinge 2G/5G låssystem vilket möjliggör för enkla flytande installationer av stora golvytor utan att behöva använda expansionsfogar.

Extremt hårda golv

Med sin patenterade solida yta ger Nadura ett högt slit- och slagmotstånd som är överlägset traditionella golv.

Golven är robusta och hållbara, gjorda för att motstå både vardagliga och extrema situationer.

Med sin styrka och mångsidighet är keramisk komposit ett utmärkt alternativ till andra golvtyper som keramik, sten och porslin. Särskilt som det erbjuder enklare och betydligt effektivare installation.

Produktsammansättning

1. Solid Nadura-yta

2. Fukttålig HDF-skiva av hög kvalitet

3. Balansskikt av pulver

Miljövänlig högkvalitativ produktion

Bjelins komposit-golv tillverkas av Välinge Innovation AB i nya avancerade toppmoderna fabriker i Viken, Skåne. Detta garanterar produkter av hög kvalitet eftersom vi har kontroll över alla produktionssteg från pulverproduktion till pressning och profilering.

Tillverkningen är mycket miljövänlig. Träpartiklar från produktionen återvinns och används vid pulverproduktion. Energiförbrukningen är låg eftersom Nadura-ytskiktet bildas under en mycket kortare tid och under mycket lägre temperatur än vad som behövs vid konventionell tillverkning av keramiska plattor.

Utvalda golv i keramisk komposit