,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bjelin Outlet

En naturlig del i vårt arbete för en bättre miljö

Med hjälp av innovation förbättrar Bjelin ständigt miljöarbetet. Det kan vara att använda så mycket som möjligt av trädet men så lite material som möjligt i produktionen eller att sätta solpaneler på taken som driver fabrikerna. 

I utveckling och produktion av nya innovativa golv blir ibland golv av högsta kvalitet över som är för bra för att kasseras. I Bjelins outlet erbjuder vi produkter av hög kvalitet men som av olika anledningar tagits bort ur sortimentet. Det kan tex vara en utgången nyans eller format, mindre serier eller liknande. Konceptet Bjelin Outlet kommer med ett tydligt prislöfte och ett spännande sortiment - men alltid med Bjelins höga kvalitetskrav för marknadens bästa golv.

Trä har den fantastiska egenskapen att binda koldioxid. Så länge som träden växer i skogen eller blir till byggmaterial i hus, möbler eller golv stannar koldioxiden kvar i träet. Det är först när träet bränns som koldioxiden släpps ut i atmosfären. Om det blir träspill i produktionen är det bättre att mala ner det till träpulver och användas i nya golv istället för att brännas upp som pellets.

Skogen är en förnybar resurs men den är inte oändlig och därför ska vi ta väl vara på den. Målet med Bjelins hållbarhetsarbete är att göra så miljövänliga och tåliga golv som möjligt med minsta möjliga miljöavtryck.

Olika versioner av golv

I Bjelin Outlet förekommer olika versioner av trägolv. Golven är uppdelade i olika versioner eftersom alla golv inte är kompatibla med varandra, det kan vara ett annat utseende eller en variation som annan längd, bredd eller klicksystem. Ett härdat trägolv i version 1 kan alltså inte klickas ihop med ett trägolv i version 2. 

Version 1

Längd: 2000-2379 mm
Bredd: 187-283 mm
Fog: 5G. Ej uppvinklingsbar kortsida. 
Spackel: Ljust spackel i kvisthål. 

Yta: 
Träpulverblandningen framträder mer genom golvplankans ådring vilket ger en grövre känsla och ett mörkare intryck. 

Version 1.5

Längd: 2379 mm
Bredd: 210-276 mm
Fog: 5G. Ej uppvinklingsbar kortsida. 
Spackel: Ljust spackel i kvisthål.

Yta: 
Träpulverblandningen är inte lika tydligt och ger ytan ett mer homogent utseende som framhäver träets naturliga kvistar och knastar. 

Version 1.5 kommer uteslutande med hårdvaxoljad yta. 

 

Version 2

Längd: 2000-2378 mm
Bredd: 185-273 mm
Fog: 5G. Uppvinklingsbar kortsida. 
Spackel: Mörkt spackel i kvisthål. 

Yta: 
Träpulverblandningen är inte lika tydligt och ger ytan ett mer homogent utseende som framhäver träets naturliga kvistar och knastar. 

Ytan skiljer också något i utseende gentemot tidigare version. 

Varför olika versioner?

Där finns många anledningar till att våra golv kommer i olika versioner. Den viktigaste anledningen är att vi kan utnyttja ännu mer av träråvaran om vi optimerar bredden och längden på en planka, även om det endast är med ett par millimeter.

En annan anledning är att Bjelin alltid använder den senaste tekniken för att tillverka golv. I direkt anslutning till Bjelins fabrik i skånska Viken ligger världens största utvecklingscenter för golvteknik. Här utvecklas ständigt nya klicklås och yttekniker vilket bidrar till att Bjelin alltid kan tillverka trägolv på det miljövänligaste och effektivaste sättet.