,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Nordisk säljoffensiv för Bjelins miljövänliga trägolv

Vår ambition är att ta en stark marknadsposition i alla nordiska länder, säger Freddie Persson som leder säljoffensiven som nordisk säljchef på Bjelin.
2021-09-28 | pressrelease

Med etableringen av en egen säljorganisation i Norge har Bjelin nu nått målet med närvaro i alla nordiska länder. Bjelins pan-nordiska säljorganisation ska framför allt ta den senaste gröna golvinnovationen, de härdade trägolven, ut på marknaden till arkitekter, projektkunder och byggvaruhandeln i alla länder. Företaget siktar på den nordiska trägolvmarknad som uppskattas omsätta tjugo miljoner kvadratmeter per år.

- Vår ambition är att ta en stark marknadsposition i alla nordiska länder, säger Freddie Persson som leder säljoffensiven som nordisk säljchef på Bjelin. Därför ökar vi upp service och tillgänglighet för våra kunder genom en lokalt förankrad säljorganisation i Danmark, Finland, Norge och Sverige.

Den nya revolutionerande innovationen, golv i härdat trä, har rönt stora framgångar på marknaden som ett prisvärt och vackert golv för miljömedvetna kunder. Golvkollektionen finns i att se i dess många olika utföranden i Bjelins showroom i Stockholm och Vantaa utanför Helsingfors samt i byggvaruhandeln. Under hösten öppnar ytterligare ett showroom i centrala Göteborg och därefter står Köpenhamn och Oslo på tur. På hemmaarenan, Helsingborg, bygger Bjelin ett hypermodernt digitaliserat logistikcenter och showroom med golvutställning i samma byggnad. När produktionskapaciteten nu ökas upp i Bjelins nya fabriker i Kroatien blir det nya centraliserade lagret i Skåne en strategiskt viktig del i att säkra upp och effektivisera leveranserna till kunder i Danmark, Finland, Norge och Sverige

Bakom satsningarna ligger prognoser på ökad försäljning av de härdade trägolven som har mött den stora efterfrågan på marknaden av miljöcertifierade trägolv och hållbar träinredning. Materialet trä har seglat upp som en favorit i såväl hem som kommersiella fastigheter. Freddie Persson menar att marknaden är inne i ett stort skifte vad gäller material och att det börjar bli en självklarhet för kunderna att efterfråga miljömärkta trävaror.

- Vi använder alltmer trä i heminredning, kommersiella lokaler och till och med i byggnationen av flerbostadshus numera. Här har våra miljömärkta trägolv en naturlig plats, säger Freddie Persson.

De härdade trägolven tillverkas med hjälp av den patenterade Woodura-teknologin som utvecklats av systerföretaget, Välinge Innovation som är baserat i Viken i Skåne. Bjelin hämtar träråvaran från FSC-märkt skog men har även flera andra miljömärkningar som exempelvis Svanen.

Hela Bjelins golvsortiment finns för direktförsäljning till konsument genom den egna e-handelsplattformen på www.bjelin.se såväl som i den välsorterade bygghandeln https://www.bjelin.se/sv/dealers

Presskontakt

Ellinor Persson

Ellinor Persson

Head of Marketing

Fler nyheter