,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Rekordförsäljning av härdade trägolv

2022-04-08 | news

Den nya golvkategorin, härdade trägolv, blev snabbt en succé på marknaden när Bjelin lanserade den för bara några år sedan. Nu slår de populära golven nytt försäljningsrekord redan under årets första kvartal. Efterfrågan på de tåliga och miljövänliga trägolven fortsätter att öka och vinner därmed allt större marknadsandelar.

Bakom framgångar ligger den banbrytande innovationen - den patenterade Woodura®-teknologin som utvecklats av systerföretaget Välinge Innovation. Den nya golvteknologin gör det möjligt att tillverka mer golv av mindre ekråvara samtidigt som härdningsprocessen gör golven extra tåliga och hållbara. Det är egenskaper som uppskattas av Bjelins kunder.

— Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder en helt ny golvkategori som också är miljövänlig. De höga försäljningssiffrorna och den ökande efterfrågan pekar på att våra härdade trägolv är framtiden, säger Darko Pervan, CEO på Bjelins ägarbolag Pervanovo Invest.

  Bjelins härdade trägolv beräknas motsvara så mycket som en tredjedel av den totala försäljningen av trägolv i plankformat i Sverige 2022 men om efterfrågan fortsätter att öka i samma takt så kan den marknadsandelen snart öka med upp mot 40 procent. Bjelin säljer också de härdade trägolven i övriga nordiska länder samt Kroatien. Dessutom säljs koncernens härdade trägolv även i USA, Asien, Frankrike och Storbritannien men då under varumärkesnamnet Välinge Flooring.

  För att möta den stora efterfrågan fortsätter Bjelins ägarbolag, Pervanovo Invest, att satsa på att öka kapaciteten i de nuvarande produktionsanläggningar i Sverige och Kroatien. Koncernen ökar också investeringstakten för att snabba på byggnationen av vad som kommer att bli världens största trägolvsfabrik när den står klar 2025. Den nya fabriken byggs i Ogulin i Kroatien nära den världsberömda Spacva-skogen där råvaran till ekgolven hämtas. Delar av fabriken kan komma att tas i bruk tidigare och produktionen kan komma i gång redan under 2024.

  Presskontakt

  Ellinor Persson

  Ellinor Persson

  Head of Marketing

  Fler nyheter